Testimonial Emas

 

TESTIMONIAL MASTER DEALER PUBLIC GOLD/TOKEY-TOKEY EMAS

Saya amat bersyukur dan gembira ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara pecuma oleh pihak Public Gold, pejalanan saya dari penyimpan,pelabur dan sekarang peniaga emas (Master Dealer) amat bermakna. Dengan peluang perniagaan yang diberikan oleh pihak public gold saya dapat menjana cashflow melalui milikan asset emas dan komisyen jualan produk Public Gold, dari tiada simpanan, sekarang dah ada simpanan. Dengan kejayaan ini saya tubuhkan GENG916 agar dapat berkongsi ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui Syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd . Mari sertai kami, jadikan emas sebagai asset pelaburan, perniagaan dan sandaran urusniaga jual beli barang keperluan.GENG916 RAKAN EMAS ANDA

Pengasas GENG916.com – Mohd Hasfarizan Bin Md Hashim ( 0134353317)

 

I am very happy with Public Gold because they provide us with an opportunity to invest in precious metals. 
When other investment failed, the best investment is precious metal especially gold and silver. 
By investing in gold and silver, we are not only enjoying the price appreciation of gold and silver but we can also protect our wealth. 
Public Gold also offer competitive prices for their product compared to gold shop. 
Apart from that Public Gold also provides IT facilities that enable customer to order online 24 hours. 
Their service is marvelous and customer is guaranteed to book their purchase according to international price of gold and silver market. 
I wish Public Gold best of luck 🙂 “
(JutawanEmas.com founder) Mahaguru Syukor Hashim (013-3819901,)

“Terima kasih kepada pihak Public Gold kerana memberi peluang saya terlibat dalam pelaburan emas. Pada mulanya saya hanya tahu emas adalah sebagai perhiasan wanita. Ekoran selalu mengikut isteri ke kedai emas membeli barang kemas dan melihat harga emas sentiasa melambung naik mendorong saya menceburi pelaburan emas fizikal ini. Pada mulanya saya simpan sedikit demi sedikit.tapi sekarang NILAI simpanan emas saya semakin meningkat. Matlamat saya adalah untuk menjana pendapatan pasif melalui kenaikan harga emas setiap tahun. Jom kita sama-sama menyimpan emas untuk pelaburan masa hadapan. Pengalaman membeli emas PG tahun lepas bulan May 2009 cuma RM105/g. Tapi hari ini harga meningkat kepada RM134/g… pulangan 27% dalam masa setahun. WOW!”
(Account Manager) Mohd Fazli Ismail-Pokli (019-6645066,)
 
1 dinar RM497 (September 2009)”… Kalau la saya tahu emas ni akan naik harga sampai macam harga sekarang ni…sure dah beli dan simpan dari dulu lagi. Saya percaya mesti semua orang akan ada perkataan “kalau la saya…” Jadi, apa tunggu lagi… jom kita simpan emas Public Gold. Saya yakin dengan emas keluaran Public Gold. Alhamdulillah, saya bermula dengan hanya sekadar hobi menyimpan emas, akhirnya kini saya dah pun memilih untuk jadi Dealer Public Gold yang sah! Emas sebagai aset. Anda x rugi simpan aset!! percaya la…”
(Pharmacist) Amir Firdaus (012-5853035,)
 
“Well, gold investment is absolutely a fantastic investment and one of the safest ways. Public Gold has indeed given us the opportunity to invest in gold and silver. Most importantly, Public Gold offers us a simple and convenient way to create our own success in gold investment. Joining Public Gold as an agent in August last year had really made a big difference. The only regret I had was the fact that I joined Public Gold a bit too late. So, come and join us in Public Gold, don’t wait if you can do it right away. Smile as the price keeps increasing. Good Luck!”
(Homeopathic Doctor) Mazrina Moh Mokhtar (012-6277599)
 
“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer/agen yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain.”
(Maintenance Supervisor) Ahmad Azman (019-6402315,)
 
Di ucapkan syabas dan tahniah kepada syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd dimana ia adalah satu-satunya syarikat tempatan yang menyediakan urusan jual beli emas online pertama di Malaysia. Produk emas Public Gold dijamin ketulenannya dan ternyata mudah didapati samada secara online melalui website ataupun offline melalui dealer-dealer di seluruh Malaysia. 
Bagi yang ingin menjadikan emas sebagai aset dan perniagaan, emas Public Gold adalah yang terbaik untuk anda. Ingat Emas, Ingat Public Gold!
(Lecturer@MARA) Abdul Sapawi – Pawie (019-7233465,)
 
Pada tahun 2009, adik saya telah menunjukkan jongkong emas yang dibelinya dari syarikat X. Saya sememangnya ketika itu mencari-cari syarikat yang menjual jongkong emas kerana saya ingin memperkenalkan emas sebagai salah satu pelaburan kepada para pelangan saya. Sebagai seorang penasihat kewangan peribadi, saya tahu emas adalah salah satu pelaburan yang penting dalam portfolio seseorang. Dipendekkan cerita saya, saya tidak jadi menjalin hubungan perniagaan dengan syarikat X itu, kerana model perniagaannya mencurigakan. 
Pada suatu ketika, saya terjumpa dengan laman web ‘jutawanemas.com’. Dari situ saya mendapat maklumat tentang syarikat Public Gold, dan pada April 2009, saya mendaftar sebagai pengedar. Untuk tempahan emas saya yang pertama, saya telah mengambilnya sendiri di pejabat Public Gold di Bukit Jambul, Pulau Pinang. Saya sebenarnya ingin memastikan pejabat tersebut betul-betul wujud dan bukan setakat alamat sahaja. Selepas saya kembali ke Kuala Lumpur, saya membawa sekeping emas 20g ke kedai emas untuk mengesahkan berat dan ketumpatan emas. Ternyata emas Public Gold tulin dan tepat timbangannya seperti di sijil. Jurukedai emas itu mengatakan kepingan emas itu cantik, dan bertanya dari mana saya dapat? Saya memberitahunya saya beli di Pulau Pinang :].
(Certified Financial Planner) Zalekha Gold Trading (019-3516769)
 
“My ‘career’ with Public Gold started in January 2010, after being studying about gold investment for months. I opted for Public Gold because it is the first Malaysian company that sells certified gold bars. Besides, the availability of stocks is very good and the online system it offers is very convenient, especially to dealers. The public acceptance of the Public Gold bullions is excellent, people like it when they can monitor the price movement for themselves and found it very transparent. Alhamdulillah, I became a Master Dealer in less than 3 months! I think when Che Det displays the Public Gold banner in his so-well-known blog, what else people want to look for confidence? Personally, I think Public Gold is the right place for you to be a Gold Investor and it is yet a better choice if you want to build your career in Gold Investment. Let’s become a dealer like us!!”
(Business Owner) Noorzilawati Binti Menong @ Abdullah (012-6203086)
 
Sejak mengenali Public Gold pada awal tahun 2009 dan membeli 1 dinar, saya merasa teruja dan telah menubuhkan Saudagar Emas Trading untuk menjadi agen Public Gold International Sdn Bhd. Sambutan masyarakat tentang produk emas ini dan sokongan syarikat, telah membolehkan Saudagar Emas Trading dilantik sebagai Master Dealer.
Dengan kemudahan cara pembelian dan penjualan, harga jualan yang jauh lebih rendah dari pasaran dan membeli semula dengan harga yang tinggi, kemudahan membeli emas secara online 24 jam dan sokongan berterusan daripada syarikat, telah memudahkan Saudagar Emas menjual dan membeli emas dan membolehkan saya menjalankan perniagaan ini sepenuh masa!
Public Gold telah berjaya menimbulkan kesedaran masyarakat tentang simpanan dan pelaburan emas yang sebenar. Ia menjadi fenomena sehingga ramai yang bertanya tentang pelaburan emas dan mula menjadikan emas sebagai Simpanan Sebenar Kekayaan mereka. Dikalangan orang Islam pula, ramai yang mula mengenali jenis dinar dan dirham keluaran syarikat lain hanya setelah mengenali tentang Dinar Public Gold. Syabas Public Gold!
(Managing Director) Saudagar Emas Trading (010-2252367)
 
Alhamdulillah, akhirnya hajat saya 13 tahun lepas (1997) menjadi kenyataan untuk memiliki emas sendiri. Public Gold telah berjaya mengubah fenomena dunia pelaburan emas dengan kelebihan yang ada padanya walaupun masih muda. Menawarkan harga jual dan beli yang munasabah dan peluang perniagaan emas. Kemudahan sistem online dan sms amat membantu para peniaga. Kini sesiapa juga mampu menjana keuntungan dengan emas bermula dari modal yang sedikit. Emas kini boleh dibeli pada bila-bila masa dan di mana jua anda berada. Tahniah buat Public Gold.
(Government Servant) Zakaria Ismail (012-9883445)
 
Terima kasih kepada Public Gold Fine International telah membuka ruang kepada rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dengan pelaburan emas dan perak . Selain menyimpan sebagai pelaburan untuk masa hadapan, juga memberi peluang kepada sesiapa yang ingin menjadi peniaga emas. Dengan pengurusan yang baik, sistem jual-beli 24 jam, stok yang sentiasa ada dan mudah dapat, Public Gold adalah pilihan yang tepat. Di samping itu kehebatan & keunikan emas itu sendiri, serta nilai emas yang semakin naik, sudah pasti ianya memberi pulangan yang terbaik. Jangan lepaskan peluang untuk jadikan emas sebagai salah satu portfolio anda mulai sekarang. Jom Simpan Emas!
(Executive, Private Sector) Md Hanisham Bin Rahmat (019-7577799)
 
Saya telah melabur dalam Unit Dana Bersama (Mutual Unit Trust) sejak tahun 2006. Daripada tahun ke tahun, dividen yang dibayar tidak membawa pulangan yang memuaskan malahan ada satu dana yang membawa kerugian. Jadi saya terfikir, “adakah pelaburan yang membawa jaminan keuntungan kepada pelaburnya tanpa ia merugikan atau jatuh merudum?”. Saya telah membuat kaji-selidik di internet berkenaan pelaburan yang memberi jaminan keuntungan kepada pelaburnya sehinggalah saya menemui satu laman sesawang berkenaan EMAS yang dikendalikan oleh En Syukor (Mahaguru Emas). Selepas itu saya telah menghadiri ceramah Public Gold yang disampaikan oleh En Syukor. Ia membuka minda dan menambah ilmu tentang EMAS dan tanpa berlengah saya terus mendaftar dengan Public Gold sebagai Dealer walaupun pada ketika itu harga EMAS mencecah US$1000.00 per auns.
Tidak dinafikan EMAS mempunyai aura tersendiri untuk dimiliki oleh sesiapa sahaja terutama kaum wanita. Public Gold menyediakan peluang kepada saya untuk memiliki EMAS dan PERAK. Peluang keEMASan ini dapat saya kongsi bersama dengan saudara-mara dan sahabat-handai. Sekarang saya yakin, EMAS dan PERAK adalah jawapan kepada persoalan saya selama ini….EMAS dan PERAK……sebagai aset kekayaan.
Mahmud Shukri Bin Muhamad (012-8783713)
 
Saya amat bersyukor kerana pada mulanya Cuma menyimpan EMAS FIZIKAL adalah semata-mata untuk melindungi nilai simpanan tunai saya yang semakin menyusut dan disebabkan kejatuhan nilai matawang dan inflasi, dan saya juga telah membuat sedikit “research” yang kenaikan harga emas adalah purata 30% setahun dan dengan EMAS FIZIKAL ini mudah dicairkan (jual/pajak) bila saya memerlukan tunai segera…dan juga telah berkongsi dengan rakan2 tentang kebaikan menyimpan emas ini, Alhamdulilah bermula pada saat itu saya telah menceburi perniagaan ini sepenuh masa sehingga mencapai MASTER DEALER, Terima Kasih Public Fine Gold.
Samsudin Ayob (012-7777414/012-7373737)
 
Setinggi-tinggi perhargaan kepada Public Fine Gold international Sdn Bhd yang telah member peluang kepada saya melibatkan diri secara tidak langsung dalam menceburi bidang pelaburan emas di Malaysia. Bermula dengan pelaburan secara kecil-kecilan, kini saya mampu meraih pendapatan lumayan yang diluar jangkaan. Oleh itu, saya berharap setiap orang menjadikan emas sebagai sandaran diri ataupun dalam bidang perniagaan bermula dari sekarang. Kesannya, kita dapat melahirkan warga emas pada masa akan dating…..Jom melabur dalam pelaburan emas.
Mohd Faeez B. Mazlan (019-7505731)
 
Dengan Public Gold, saya dapat berniaga emas dengan pelbagai kaedah/cara untuk mendapat keuntungan yang berganda. Risiko untuk rugi pula hamper tiada. Alhamdulilah, dengan harga emas yang semakin meningkat, membolehkan saya menceburi/mengembangkan perniagaan ini dalam bidang yang tidak terkini oleh saya sebelum ini.
Mhd Nasser Bin Long (019-9122152)
 
Sejak saya tahu bangyak ilmu tentang emas, hampir kesemua nilai tunai telah saya tukar kepada emas kerana ekonomi dunia sadang bermain api, takut kita turut terbakat… Public Gold dengan rekod pencapaiannya menunjukkan jalan terbaik untuk melabur dalam emas fizikal dan menjamin kekayaan anda, jangan ketinggalan menyertai misi penting in bersama.
Mat Nasir Bin Tajudin (019-9394839)
 
Dengan Public Gold saya telah belajar mengenali emas dan menjadikannya satu bidang perniagaan. Nilainya kukuh dan tiada inflasi menjadikan simpanan emas adalah aset yang terpenting. Emas adalah wang sunnah yang nilainya terletak di dalamnya. Rebutlah peluang perniagaan bersama Public Gold untuk pelaburan dan kekayaan yang sebenar. Public Gold,, Sound & Solid Investment .
Mohd Zamri Bin Baharom (019-5712643)
 
 
Sekarang saya merasa lebih aman bahawa pembelian saya di Malaysia yang tetap keselamatan yang stabil lebih lama daripada kebanyakan dan di mana kewangan berhampiran dengan agama. Dan saya yakin bahawa kos berbanding dengan baik dengan lembaga lain. Saya menjadi Dealer Rasmi untuk berkat Umum Gold untuk panduan dan pengalaman bersama dari Mahaguru Syukor Hashim.
Electrical Engineer – Hafizul Hakim Bin Mohamed Kerta (019-8586658)
 
Soal wang tidak pernah cukup dalam menjalani kehidupan di metropolitan Kuala Lumpur. Apabila saya diperkenalkan kepada Public Gold oleh seseorang, saya mula menghargai Public Gold secara mendalam. Pada awalnya, ianya hanyalah sebagai pelaburan peribadi. Sebagai pelabur konsisten, saya kemudiannya ditawarkan menjada dealer rasmi mereka. Public Gold sememangnya memberikan saya peluang untuk menjadi seorang pelabur dan usahawan yang berjaya.
Pengasas Bijak Emas- Ahmad Fithrie Tajalie (019-2238096)
 
Dulu saya hanya menyimpan wang tunai sebagai SIMPANAN, tetapi sejak adanya Public Gold saya mula menyimpan dalam bentuk emas dan pulangan sungguh lumayan. Kini saya telah pun bergelar master dealer di negeri Johor. Terima Kasih Public Gold kerana membantu saya bergelar usahawan emas.
Pendidik- Cikgu Azrul Syahrizan (017-7675446)
 
Saya bersyukur kerana mendapat peluang ini dan amat yakin dengan perniagaan ini kerana setiap Emas yang dibeli oleh Pelanggan akan disertakan dengan Sijil Ketulenan Emas yang sah dan Public Gold telah mempunyai beberapa cawangan perniagaan seperti di Kedah , Perak , Selangor dan Kelantan selain ibu pejabar di Penang dan Cawangan Baru akan dibuka di Johor Bahru pada bulan ini ( Okt 2010 ). Terima Kasih Public Gold kerana telah banyak mengubah kehidupan saya hari ini. Inilah Pelaburan yang selamat dan amat menguntungkan kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi bidang ini sangat2 dialukan. Dan saya sedia berkongsi peluang ini untuk mengajar teknik2 multiply dalam Emas yang telah diajar oleh Mentor-mentor Emas Public Gold.
TAJUL ASMAWEE ABDULLAH (012-7874247 / 013-7674397 )
 
Saya telah membeli emas 100gram sebanyak 10unit, harga 100gram ketika itu ialah RM11096, tetapi kini apabila cukup lebih setahun harga 100gram Public Gold telah mencecah RM15462, Alhamdulilah, amat berbaloi sekali, so selamatkanlah nilai wang kertas anda dengan membeli emas Public Gold kerana harga emas syarikat Public Gold daripada adalah jauh lebih murah dari yang lain…
Aminullah Bin Zainal Abidin  (012-6773480 / 012-7791150)
 
Alhamdulillah , sudah setahun saya melibatkan diri dengan pelaburan emas bersama Public Gold sebagai Master Dealer.Dalam waktu setahun juga , saya tidak pernah mengenal apa itu  kerugian dan apa yang saya perolehi selama ini adalah keuntungan.Terima kasih Public Gold kerana membuka peluang keemasan ini kepada saya.Public Gold menjadi keutamaan saya kerana harga emas paling murah di Malaysia , urusniaga yang cepat , mudah , telus dan selamat.Kini saya sudah mengalami satu proses kehidupan yang lebih baik dari segi kewangan/disiplin/amanah dan rendah diri hasil aura emas.
EmasKini.Com founder – Sabri Ahmad – (019-9561641)
 
Saya mempunyai cita-cita dan sering berangan-angan menjadi “JUTAWAN”… bagaimana hendak bersara dalam usia yang muda dan telah menjadi jutawan…dengan pendapatan “makan gaji” selepas bersara pendapatan saya akan tinggal separuh… bagaimana cita-cita murni saya akan jadi kenyataan…Alhamdulillah.. Hasrat dan doa telah dimakbulkan Allah.. Dengan pelaburan emas yang telah saya ceburi… Insya Allah…saya adalah “Jutawan” sebelum bersara…..saya yakin anda juga ingin berjaya dan menjadi jutawan seperti saya….mari bersama saya.. kita jadi jutawan dengan pelaburan emas Public Gold….
Siti Hajar Binti Ghazali ( 013-4302980) 
 
Emas logam yang bernilai, ia lain dari wang kertas yang sentiasa susutnilai. Kerakusan manusia mencetak wang kertas menyebabkan logam emas sentiasa meningkat harga. Ia tidak sekali-kali menggugat aset penyimpannya walau sehebat mana serangan penyangak mata wang dunia. “Tidak tinggal di sisi manusia akhir zaman  melainkan dinar emas dan dirham perak sahaja yang bermanfaat dan berharga.”Al Hadis. Oleh itu tukarkan wang kertas anda kepada emas fizikal. PUBLIC GOLD ada menawarkannya, samaada dinar emas atau jongkong dengan harga yang murah dan spread rendah.
Seawal okt 2008 pada harga RM80/gram emas 999.9 saya melabur dalam emas Public Gold sehingga sekarang harganya dah mencecah RM 158/gram. Bayangkan betapa banyak untungnya……    
Darul Busyra Enterprise – Wan Muhammad (019-2087451)

 
Konsep Public Gold Simpan, Labur dan Berniaga telah membuka peluang saya untuk meningkatkan aset pelaburan dalam portfolio pelaburan yang memberikan pulangan tertinggi dengan kadar risiko yang amat rendah. Saya amat bersyukur kerana ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara percuma oleh pihak Public Gold, perjalanan saya daripada penyimpan, pelabur dan sekarang menjadi peniaga emas – Master Dealer Public Gold amat menguntungkan. Hanya dalam tempoh kurang daripada sebulan sahaja, belian terkumpul saya telah mencecah RM280,000 dan saya tidak perlu membayar kos overhead, sewa kedai, gaji pekerja dan berbagai kos lain yang perlu dibayar oleh peniaga konvensional. Terima kasih Public Gold kerana telah banyak merubah kehidupan saya hari ini. Saya bersedia berkongsi peluang dan ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui syarikat Public Gold Fine International Sdn. Bhd.

Azhar Mokhtar (013-3856868)

Get Adobe Flash player