Harga Emas Pie Mana?

Lama x menulis dalam blog nie…malam 10 terakhir Ramadhan nie geng cari juga ruang untuk menulis artikal atau sedikit coretan pasal emas…tak adalah benda baru sangat..sekadar nak kongsi pendapat dan pandangan dari minda geng .

Yup harga emas sekarang tengah rendah…ramai orang merunggut sebab harga emas rendah berbanding pada tahun 2011..masa 2011 heaven setenggah orang kata…sedap..harga naik..naik..naik…tiba-2 menjelang 2012 puiii harga emas jatuh tergolek..tersembam….habis semua ketat dada …terutama yang masuk skim….habis emas kena lelong oleh arrahnu…disinilah ilmu itu penting…..AKU DAH KATA DAH!!! jangan Join SKIM PELABURAN EMAS..tapi tak dengar..tapi x apalah yang lepas-lepas…dah dah jangan terjebak lagi…yang lepas jadikan panduan supaya x berlaku lagi….ok

baik beralih kepada keadaan sekarang…semalam Jumaat berlaku satu peristiwa yang mengemparkan ekonomi dunia…iaitu BREXIT….apa benda BRexit nie…harap anda dapat google cari dan baca, sebab geng x mampu nak tulis pasal nie…tapi yang boleh geng nyatakan disini disebabkan BRexit…pasaran kewangan dunia dan saham bergegar satu dunia….pergggg gila..gila…disebabkan inilah berita-berita yang mengatakan harga emas akan naik meroket akan bermula minggu hadapan….tapi x la terus terpacak…maksudnya naik sikit sikit…

percayakah anda semua bahawa harga emas sekarang adalah sama dengan harga emas pada bulan sept 2011? x percaya? tengok gambar dibawah

Slide1

Nampak tak?…..cuba lihat graf harga emas disebalah kiri..ia adalah harga emas pada tahun 2011…dimana harga emas pada masa itu adalah USD 1640/oz yakni di Malaysia harga emas (Public Gold)¬†adalah ~RM180/gram manakala pada sebelah kanan pula harga emas sekarang tahun 2016 iaitu USD1315/oz dan diMalaysia adalah RM180/gram juga…

NAMPAK X???? dan harga emas tertinggi adalah USD1900/oz lebih kurang RM210/gram pernah dicatatkan pada tahun 2011….jadi apa yang geng nak sampaikan jika sekarang USD1325/oz dan RM180/gram….bagaimana pula harga emas pada USD1400/oz nanti? dan jika harga emas kembali pada USD1900/oz????berapa gamaknya harga emas pada ketika itu?adakah boleh cecah RM250@RM300@RM500/gram…macam macam boleh berlaku….

oleh itu jangalah kita ambil mudah dengan data ini…seperti yang geng selalu sarankan mulakanlah menyimpan emas, jadikanlah emas sebagai pelindung kekayaan anda. bagaimana nak buat? setiap kali anda dapat keuntungan dari biz ke..dari pelaburan saham dividen…tukarkan kepada emas…lindungi kekayaan anda…jika anda tak tahu nak buat macam mana..anda boleh hubungi geng di 013.435.33.17 wassap pun boleh sms pun boleh..tak perlu call geng sebab geng akan call anda…insyaallah.

Akhir kata, Salam Ramadhan, selamat beramal di 10 malam akhir Ramadhan, mudah-mudahan kita bertemu dengan lailatulqadar insyaallah dan Selamat Hari Raya Aidiladha

 

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player