Buat Untung Dengan Public Gold

 

salam sejahtera kepada semua para pembaca blog geng916….diharap anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya….

harga emas kembali rendah…ini peluang yang baik untuk anda melabur dalam emas….sebab saya tahu ada dikalangan pembaca yang dari dulu hanya baca blog emas…tapi tak melabur dalam emas…hehehe

kali ini geng nak kongsi satu rahsia…rahsia bagaimana nak buat untung dalam pelaburan emas melalui syarikat public gold…

jika pembaca dah lama baca blog geng…geng rasa anda semua dah tahu syarikat public gold ini syarikat apa?….ya…syarikat yang menawarkan perkhidmatan jual dan beli emas berkongsepkan pelaburan….

tapi tahukah anda…public gold adalah satu-2 syarikat yang menjual emas pelaburan keluaran sendiri dengan spread yang rendah?

apa itu spread?….spread adalah beza harga diantara jual dan beli…senang cakap harga potong….sebagai contoh…

 

 dari gambar diatas anda boleh lihat….lebih berat…lebih kecil spreadnya…..

apa tue spread…masih tak faham……

ok…ok…ok….spread nie….macam kita pie kedai emas…kita nak jual barang kemas…lalu tokey tue kata…harganya sekian…sekian….jadi oleh kerana emas terpakai…harga potongnya adalah 30%….hah…yang tue lah digelar spread….

jadi jika anda nak untung dalam pelaburan emas fizikal…anda kenalah beli emas yang dikeluarkan oleh syarikat yg mengenakan spread yang rendah….syarikat itu adalah public gold…

jadi kriteria penting untuk anda memilih emas mana yg nak dijadikan emas pelaburan….silalah lihat pada spread…yakni beza harga jual beli….kerana kenaikkan emas setiap tahun amatlah best…cuba lihat dibawah

 

 

 jika dilihat gambar diatas…..jika anda memilih produk dari syarikat yang menawarkan emas yang spreadnya besar…..seperti 10% keatas…bila nak untung?jadi lebih baik beli emas dari public gold yang spreadnya rendah….sebab tue geng pilih public gold…

ok…mukadimah dah selesai…seterusnya…..bagaimana nak ambil kesempatan dengan syarikat public gold ini…kesempatan dari segi nak buat untung?….jawapannya ada pada spread itu sendiri….lihat gambar dibawah…

 

 jadual diatas adalah rahsia keuntungan dari public gold….ok..geng nak jelaskan sedikit

jika pembaca membeli emas public gold…contohnya emas berketulinan 999.9….range atau julat spread adalah diantara 8% hingga 4.5% sahaja….tetap untung jika harga emas naik 10%…..tapi bagaimana nak ambil untung jika harga emas naik rendah dari range itu…contohnya 5.5% sehingga 2%?…jadi rahsianya adalah apabila anda menjadi dealer…

untuk perhatian…keutamaan public gold adalah untuk rakyat malaysia menikmati keuntungan dari pelaburan emas…..selain menjadi pelabur…public gold juga menawarkan program menjadi agen atau dealer (pengedar)…diantara kelebihannya adalah…dealer diberikan komisyen setiap kali membeli dari public gold atau menjual kembali kepada public gold….seperti carta diatas…jika anda menjadi dealer anda akan dapat rebet atau komisyen 1% dari emas yg dibeli…jika jadi pirority dealer 1.5% dan master dealer adalah 2%……jika anda menjual semula emas anda kepada public gold…komisyen yang akan dapat adalah 0.5%
jadi jika dilihat…ini adalah satu peluang untuk memaksimakan keuntungan dari emas anda…bayangkan anda ada emas 250gram dan harga emas naik 10%..maka spreadnya adalah 4.5%…tetapi oleh kerana anda seorang dealer berstatus pirority dealer…spread 4.5% itu akan dikurangkan kepada 2.5% sahaja….. jadi anda untung 7.5%…..ini bagi spread untuk pirority….bagi Master Dealer?….memang menguntungkan..dari 4.5% tinggal 2%…keuntungan dari kenaikkan 10% adalah 8%…pergggggg Alhamdulillah masih untung…

jadi terpulanglah kepada anda…jangan ingat tak jadi dealer x untung….tetap untung…tetapi sikit untungnya dari dealer…ini kelebihan jadi dealer..tiada paksaan….cuma kelebihan…macam geng dah jadi MASTER DEALER….jadi geng dah menikmati hasilnya…cuma geng nak share saja dgn pembaca sekalian…

apa yang penting anda para pembaca teruskan melabur dalam emas….kerana emas simpan pun  untung….jual beli pun untung….niaga lagi untung…

jika anda para pembaca masih tak faham…bolehlah hubungi geng…di 0134353317

sms geng dan geng akan hubungi anda…..

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player