Hati-hati pilih ejen pelaburan emas…diri sendiri kena ada ilmu juga!!!

 

salam sejahtera kepada pembaca sekali…perggg sehari geng dah nak post 3 artikal….pergg…bukannya apa… sebab bila sesuatu isu timbul dan ramai bertanya…jadi lebih baik geng jawab siap-2 dalam blog..senang orang nak tahu…ok ini adalah hari ke-3 isu pelaburan emas di dada akhbar…mari kita lihat..

sumber:-http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0201&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_04.htm

 

Hati-hati pilih ejen pelaburan emas

Oleh AZHARI ZAINOODDIN
pengarang@utusan.com.my

 

KUALA LUMPUR 31 Jan. – Orang ramai diingatkan agar lebih berhati-hati dalam memilih ejen sebelum membuat sebarang pelaburan melibatkan jongkong emas.

Profesor Ekonomi, Fakulti Ekonomi, Kewangan dan Perbankan, Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof. Datuk Amir Baharuddin berkata, perkara itu penting bagi mengelakkan pelabur menjadi mangsa penipuan ejen yang tidak bertanggungjawab.

Katanya, orang ramai harus berhati-hati dan menyelidik terlebih dahulu latar belakang ejen dan memastikan ejen tersebut berdaftar serta bertauliah.

“Harus diingat ada ejen yang mengambil untung atas angin, jadi adalah lebih baik sekiranya orang ramai mempunyai maklumat berkaitan sebelum bersetuju untuk membuat pelaburan.

“Jangan mudah percaya dengan kata-kata ejen yang menjanjikan keuntungan berlipat ganda kerana pelbagai kemungkinan boleh berlaku,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas rintihan pengadu dikenali Tsuri di dalam ruangan Forum Utusan Malaysia semalam yang merasakan dirinya tertipu selepas cuba menjual semula ketulan emas miliknya di sebuah kedai dengan harga yang lebih rendah daripada harga belian dan semasa.

Tambahnya, adalah lebih baik sekiranya pelaburan emas itu dijadikan pelaburan jangka panjang dan bukannya untuk pelaburan jangka pendek.

Sementara itu, Profesor Kewangan dan Perbankan di Kolej Perniagaan, UUM, Prof. Dr. Norhayati Ahmad menegaskan orang ramai perlu meneliti dan mengkaji pelaburan emas yang ingin disertai.

Katanya, sebelum membuat pelaburan, orang ramai haruslah mempersiapkan diri dengan mendapatkan pengetahuan berkenaan selok-belok pelaburan.

“Dengan adanya pengetahuan, ia sedikit sebanyak membantu dalam membuat keputusan dan mengelakkan diri daripada ditipu

 

ULASAN GENG916

 

geng setuju dengan pandangan pakar-2 diatas…kita kena ada ilmu..jangan percakan agen 100%..sebab semua manusia rambut sama hitam…dalam hati Allah sahaja yang tahu…jadi diri kita kena ada ilmu…tak salah kita buat servey dahulu tanya pandangan beberapa agen…jika 10 orang tanya 8 orang cakap yg sama…ambil la yang sama….jika hanya 6 orang cakap yg sama…cari la lagi

sebab itulah geng buat blog GENG916.COM adalah khas untuk elakkan pekara macam nie berlaku….ilmu dan info dalam blog geng nie..semuanya free…tak kena bayar pun…walaupun geng tak ada tauliah dari university..tetapi geng hanya mampu kongsi pengalaman..yg baik geng cakap baik…yang tak baik geng cakap tak baik…buat apa nak tipu…nak mampus.!!!…tak takut dosa dan hukuman dari Allah ke…geng takut semua tue…

dan syarikat geng pun Public Gold ada membuat seminar percuma disemua lokasi cawangan …jadi datang lah…FREE sahaja…anda boleh lihat disini http://geng916.com/seminar-training/

dan walaupun geng tiada sijil dalam finacial…tetapi geng ada bukti-2 yg diberikan oleh Public Gold yang geng adalah dealer mereka dan mewakili Public Gold…dan status GENG916 adalah MASTER DEALER….bukan nak riak..tetapi ini pencapaian geng…jadi pada geng geng rasa geng boleh bagi pandangan dan pendapat dari sudut pelaburan, manipulasi dan perniagaan emas bagi Public Gold…ini lagi link untuk menunjukkan pentauliah geng sebagai agen Public Gold…lihat disini http://geng916.com/pengesahan/

diharap dengan penulisan ini dapat menjawab beberapa soalan yg terdetik dalam minta para pembaca sekalian…

sekian…ohhhh tahukah anda harga emas sebulan dah cecah 10%…lihat bawah

dan ini pulak dari tahun lepas…30%

untuk 5 tahun pulak 168%

jadi kepada anda semua lihatlah…emas adalah pelaburan jangka panjang….jangka pendek boleh tetapi kena ada ilmu lebih…

jika anda berminat pada emas…nak beli emas..nak simpan emas…nak labur emas atau nak niaga emas…hubungi geng di 0134353317…sekian dahulu

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player