BERTUKAR!!!….HENSHIN!!!…KEPADA EMAS PUBLIC GOLD

Assalammualaikum kepada para pembaca semua…geng berharap anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera….dan selama menyambut tahun baru Hijrah 1433….marilah kita berhijrah ..baik dari ibadat kita, perangai kita atau pelaburan kita..hehehe

topik kali nie geng nak kongsi adalah bertukar….yup..HENSHIN!!! kata orang jepun…hehehe kalau sesiapa yg lahir atau ada zaman kanak-2 di era 80an..anda tentu sinonim dengan perkataan bertukar….anda dah lupa?baik mari geng refresh kembali ingatan para pembaca…lihat gambar dibawah nie…

 

anda dah ingatkan?hehehe rancagan katun yang buatkan kita semua sangup ponteng kelas ngaji….hahahaha….hmmm kenangan yg terindah..

ok berbalik kepada cerita utama kita…hehehe…kali nie geng nak ceritakan satu peluang yg diberikan oleh pihak PUBLIC GOLD kepada anda..semua….mari lihat poster dulu

 

ok…diatas iklan kempen dari Public Gold…..dibawah pulak…Iklan yg geng buat…untuk anda paham sedikit

 

 

 

ok..ok..ok anda semua mesti dah tahu dan mesti anda juga tertanya-2….ini adalah kempen yg public gold sedang jalankan sekarang….menukar emas yg kita ada kepada emas public gold…yup….jika anda para pembaca sekalian memeliki sebarang emas yg berkualiti 999.9, 999, 950 dan 915 tak kira dalam bentuk rupa apa pun…kepingan, jongkong, syiling atau barang kemas anda boleh tukar atau TRADE-IN kepada produk-2 public gold….haaaa….best kan …ini adalah lebih baik dari anda jual kepada pembeli-2 yg potong sampai 35%……

mari baca lagi

Apa kelebihan program atau kampen X-PLAN ini

  1. Jika total nilai emas anda melebihi 20K , secara automatik anda akan bergelar dealer sah Public Gold dan akan menikmati kelebihan sebagai dealer (komisen dan sebagainya).Best kan?tak perlu keluarkan duit untuk beli emas PG lagi…hanya TRADE-IN sahaja…
  2. Spread harga product Public Gold yang rendah cuba bandingkan dengan penjual emas anda yg lain…berapa harga belian bali emas bila dijual kembali kepada mereka.
  3. Mudah untuk dijual beli ( 13 cawangan seluruh negara dan hampir 16000 orang dealer diseluruh negara ).
  4. Public Gold menjamin emas yg dijual kepadan anda akan membeli kembali product tersebut walaupun calar dan bengkok, janji emas
  5. Harga sentiasa diupdate mengikut harga emas semasa dunia ( update setiap 20 minit ) dan boleh dilihat secara langsung di http://www.publicdinar.com.my/v1/ 
  6. Produk Public Gold semuanya adalah dihasilkan dalam negara senang cakap buatan tempatan atau made in Malaysia yang sudah ada nama di pasaran & memiliki sijil ketulenan yang sah ( tidak perlu ada keraguan tentang ketulenan ) .

harga TRADE-IN yang ditawarkan oleh Public Gold adalah merujuk kepada harga PGbuy dalam web Public Gold dan kaedah yang digunapakai untuk TRADE-IN adalah berlandaskan syariah

contohnya

katakan Ali ada emas jongkong seberat 100gram emas 999 berjenama X lalu ali nak tukar kepada emas PG…lalu ali datang ke PG dan berkata dia nak tukar dengan produk PG…Ali nak tukar kepada 100gram emas PG berketulinan 999.9 lalu ditunjukkan harga terkini

 

harga yang digunakan oleh PG dalam X-PLAN ini…adalah seperti di atas…jadi harga emas Ali untuk 100gram adalah mengikut harga yg geng tunjukkan…bukan ikut harga 100g PGbuy…..tetapi harga dari 10gram PGbuy…maka harga emas Ali adalah RM176/gram maka untuk 100gram adalah RM17600. maka Ali dikehendaki menjual dahulu emas 100gram dalam progam ini…pihak PG akan berikan CASH VAUCHER bernilai RM17600 dan dengan cash vaucher ini Ali boleh gunakan untuk beli emas lain atau produk-2 lain PG…ok katakanlah Ali pilih produk PG yang seberat 100gram jugak..jadi harga untuk beli adalah RM18812 jadi kena tambah lagi RM1212…..untuk makluman anda bagi yg beragama islam…dalam islam kaedah TRADE-IN emas mestilah emas itu di jual dahulu kerana emas tidak boleh disamakan dengan wang kertas..jadi Ali takleh hanya serahkan emas100gram+RM1212 kepada public gold untuk dapatkan emas100gram public gold…ini tak dibenarkan dalam islam…jadi sebab itu public gold menukarkan kepada CASH VAUCHER dahulu….dengan mengunakan cash vaucher (RM17600)+RM1212 barulah Ali boleh beli emas 100gram itu dari public gold..

dan Ali bukan sahaja boleh mengunakan cash vaucher itu untuk beli emas yg sama yg Ali tukar…bahkan Ali boleh mengunakan untuk beli emas lain seperti syiling dinar atau I-series….tetapi mestilah bernilai melebihi nilai vaucher..jadi jika Ali membeli 1Dinar…ali mesti beli 1Dinar dengan kuantiti yang banyak melebihi harga pada vaucer..maknanya mesti melebihi RM17600

jika Ali ada barang kemas…Ali juga boleh tukarkan kepada barangan PG….PG terima selagi barang kemas itu 916 walaupun ada batu permata….tapi emas putih tidak diterima..hehehe…harga yg digunakan adalah harga i-series..proses yg sama

jadi geng berharap anda semua faham….jika tak faham bleh saja hubungi geng di 0134353317…sms pun boleh..geng pasti akan hubungi anda…ok sebelum geng lupa…PG juga ada buat GOLD PARTY….gold party ini adalah hari khas dimana jika anda membeli emas Public Gold pada tarikh ini dan dilokasi yg kendalikan gold party….anda akan mendapat pengecualian kos pengangkutan…wow best kan…jadual ada dibawah

 

ok jom bertukar…HENSHIN!!!!! TO PUBLIC GOLD PRODUCT……HENSHIN!!! TO A BETTER AN EASY TO INVEST METAL IN MALAYSIA…EASY TO BUY, EASY TO SELL, ….anda pasti takkan menyesal….

ohhh sebelum geng lupa…sebab ramai sangat tanya kepada geng apa ramalan geng mengenai kenaikkan harga emas bagi tahun nie…..gang hanya boleh kata berpandukan indicator…iaitu harga emas akan cecah usd1800 hingg usd 1860/oz menjelang krismas….ini merujuk kepada indicator yg geng buat..tetapi kebarangkalian tepat hanya 70%…tetapi siapa tahu….sentiasalah Alert pada berita ekonomi dunia…Euro dan Dollar…

ok jadi jgn lepaskan peluang…sekarang harga emas usd1720/oz ..jgn lepaskan peluang ini

jika ada apa-2 persoalan…nak beli emas ke jadi dealer ke…hubungi geng 0134353317

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player