Modal RM15,000 anda boleh jadi Peniaga Barang Kemas

Assalammualaikum kepada para pembaca sekalian…diharap berada sihat sejahtera….akhirnya setelah harga emas naik melebihi USD1500/oz ianya jatuh dibawah usd1500/0z….syukur kepada Allah….dapatla orang mulakan belian emas pada harga rendah sekarang ini…

dengan keadaan harga emas yang turun ini syarikat kami PUBLIC GOLD MARKETING SDN. BHD (930830-K) telah menawarkan peluang perniagaan Barang Kemas…..yup barang kemas…hehehe bukan gold bar…tapi barang kemas…mari kita lihat poster promosi

nampak?hmmm ini peluang yang terbaik….jika sebelum nie jika nak jadi dealer syarikat PG anda perlukan RM20k…..tapi sekarang tawarannya adalah RM15k…ini dah kira bagus…jadi tokey barang kemas..hehehe,

tentu anda bertanya apa bagus sangat ke ke jadi dealer barang kemas PG nie?hehehe baik mari geng terangkan…sebelum nie geng ada ceritakan pasal satu anak syarikat PG iaitu Public Jewellery..dulu-dulu…

http://geng916.com/2010/02/product-baru-pendapatan-baru/

ini adalah artikal pada awal tahun lepas…jadi ada beberapa pembahruan pada tahun 2011…baik…sebelum kita terjun kepada kelebihan-2 menjadi dealer..apa kata kita study dulu kelebihan produk Public Gold iaitu Public Jewellery…yelah…kan lebih baik kita buat kajian teperinci dahulu sebelum kita masuk dalam sesuatu bidang nie.

ok apa kelebihan barang kemas PG berbanding dengan barang kemas di kedai-kedai emas lain…

1) barang kemas Public Jewellery semuanya berketulinan 916 atau 22K sahaja

2) Harga ditentukan oleh pasaran dunia dan dikira dari berat….bermakna harga untuk beli barang kemas Public Jewellery ditentukan oleh pasaran semasa, ada naik turun tak macam kedai emas…dan harganya dipaparkan..(ini kan yg dikatakan telus)

3) tiada kos tambahan seperti yg porpular kos upah tukang, macam kedai-2 emas kenakan setiap kali kita beli barang kemas

4)design barang kemas Public Jewellery adalah Mediterranean ,sebab tue nampak style sikit….kalau orang yg biasa pergi menunaika haji dan umrah mesti mereka akan berminat..design-2 ini..

ok ini adalah ringkasan serba sedikit dari iklan yg geng pernah buat dulu…

ok ..tentu anda tanya , bertul ke murah dari kedai emas….baik mari kita lihat harga emas semasa sekarang berbanding public jewellery

http://fgjam.org.my/

ini adalah harga emas yang dikeluarka oleh persatuan peniaga-peniaga barang kemas bersekutu….kebanyakkan kedai-2 emas macam pohkong, tomei, habib dll yg besar mengagotai persatuan nie..dan persatuan ini telah menetapkan harga selling….atau harga siling pada emas mengikut ketulinan…jadi jika anda nak beli emas..pastikan harga emas anda tidak melebihi harga siling ini..kalau lebih..maknanya anda kena KAPAK!!!! hahaha

ok kita lihat harga PJ

http://www.publicjewellery.com.my/catalogue/index.php

ini pulak adalah harga emas yg dikeluarkan oleh Public Jewellery, ikut harga semasa….ikut graft tue…sekarang murah sebab harga emas jatuh..jadi peluang la nie..hehehe, cuba anda lihat perbezaan harga diantara kedai emas lain dengan PG…

PG harga selling untuk emas 916 adalah RM159.80

Harga kedai emas untuk emas 916 pulak RM167

beza harga RM7.20

kalau anda beli gelang emas 916 yang beratnya 50gram…anda dah rugi RM360….banyak tue….ohhh jangan lupa…kedai emas ada kenakan kos upah ..jadi penambahan minima RM90 dikenakan…manakala barang kemas Public jewellery tak ada…

ok ini serba sedikit yang dapat geng ceritakan mengenai produk-2 Public Jewellery anda boleh fikir sendiri

baik kita dah kenal produk…bagaimana pulak dengan syarikat? adakah berbaloi menjadi pengedar dibawah syarikat Pulic Gold nie?

kalau tanya geng mesti la geng kata berbaloi…tapi akan ada orang kata ..alah..nak bodek la tue..maklum la geng916 kan dealer Public Gold…betul tak?hehehe…terpulanglah….sebenarnya geng juga adalah dealer dari beberapa syarikat lain selain PG dan jugak dealer kedai-2 emas tertentu..kenapa geng join banyak syarikat…sebab geng nak tahu dan nak buat perbandingan mana yg terbaik…tapi kan banyak duit dikeluarkan untuk pendaftaran sebagai dealer..

betul…tapi bagai geng adalah lebih baik begini dari geng tabur fitnah dan ikut kata orang….bila kita dah pasti mana yg terbaik…maka itulah pilihan utama geng…bagaimana mana syarikat lain?hmmm setiap satu ada baik dan buruk..geng boleh katakan anda tara geng dan syarikat emas lain saling memerlukan…jadi geng jadikan mereka alat..hehehe kejam betul bunyinya…tapi itulah hakikatnya…

baik kelebihan PG…ini geng cerita kelebihan bukan nak banding dgn mana-2 syarikat.. anda boleh guna ini sebagai panduan..jika ada orang ajak anda join

1)cawangan Public Gold hampir setiap negeri dah ada…boleh layari link ini.. http://www.publicgold.com.my/component/option,com_contact/Itemid,3/lang,english/ dan ada lagi seperti Melaka, Kuala Lumpur, Alor Setar sabah dll negeri…boleh dikatakan semua negeri ada public gold

2)boleh lihat harga online di web-web utama PG dan harganya sentia update setiap 20minit…sesuai kepada anda yg nak melabur dalam emas…ini menjadikan penjualan secara telus di talian

3)sistem atau platform untuk sesiapa sahaja yg nak mulakan perniagaan emas…tak perlu bayar untuk TUMPANG nama macam syarikat-2 lain yg mengenakan bayaran diatas pengunaan jenama

4) marketing pecuma di media-2 akhbar dan elektronik

5) perancangan syarikat untuk kekal lama dalam biz emas…ini telah terbukti dengan beberapa pencapaian yg diperolehi…anda boleh lihat sendiri.. rentetan kejayaan Public Gold selama ini… http://www.publicgold.com.my/content/view/408/103/lang,english/ ini menunjukkan Public Gold serius dalam pembesaran dan memajukan syarikat…beruntunglah anda jika anda berada dibawah syarikat ini..maju bersama Public Gold…WE MEAN BUSINESS!!!!! DON”T PLAY-PLAY!!! share profit diantara syarikat, dealer dan customer….mana ada syarikat yg buat sistem yg sebaik ini…memudahkan semua orang…inilah buktinya

6)PG juga ada sediakan Safe Deposite Box dan kemudahan seperti pinjaman emas dgn cagaran emas (ala-ala arrahnu) untuk dealer…beruntung betul

dalam erti kata lain Public Gold menyediakan kemudahan baik bagi dealer untuk buat biz….begitu jugak kepada customer untuk buat pelaburan….lebih senang…lebih bagus…tak perlu ragu-2 pada dealer, tak perlu ragu-2 pada harga yg ditawarkan dan tak perlu ragu-2 atau pening-2 bila nak jual semula emas atau silver anda…SENANG!!!!

ok bagaimana nak jadi tokey barang kemas PG…a.ka Public Jewellery?

kalau ditengokkan pada poster tue…

anda hanya perlu sediakan wang RM15,000 dan beli barang-2 kemas yang tertera…ok boleh lihat dibawah

kena beli Necklaces

 

 

 kemudian dicampur dngn bracelate

 

kedua-2 produk ini dicampur melepasi RM15000 barulah anda layak menjadi dealer public gold…

ringkasan iklannya seperti begini

ok…ingat tarikh tutupnya adalah 31 ogos…ehhh raya…hmmm elok le..sekarang jadi dealer boleh promote barang kemas untuk raya aidil fitri…hehehe…

ok jika anda berminat boleh hubungi geng…geng sedang mencari dealer-2 di negeri-2 lain supaya senang geng nak bagi pelangan…jadi jangan lepaskan peluang ini…hubungi geng 0134353317

saya menanti anda

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player