Fusion: Jewellery + Wafer @ Coin = Pelaburan emas fizikal

Assalammualaikum kepada para pembaca sekalian….geng harap anda berada didalam keadaan sihat sejahtera.  semenjak Arrahnu Agrobank menghentikan sementara penerimaan wafer dan coin dalam pajakkan ramai yg mula semak kepala, serabut dijiwa dll…ini kerana sejak akhir-2 ini ramai orang yang melabur dalam emas fizikal mengunakan arrahnu sebagai medium biz dan simpanan mereka…dan emas yg mereka guna adalah dalam berbentuk wafer dan coin..

disebabkan ini ramai yang mula jual jongkong-2 mereka dan syiling -2 dinar mereka miliki baik di tangan mahupun didalam arrahnu…kaki-kaki pajak dan PANIK!!!!….jadi geng pun mendapat banyak pangilan-2 dan sms memohon bantuan dan buah idea bagaimana nak lepas dari masalah ini…dan bagaimana nak teruskan teknik menyimpan emas mengunakan arrahnu… dulu geng dah pernah cerita pasal hal nie…adakah anda dah lupa? geng pernah satu ketika dulu post satu artikal pasal barang kemas…hmmm anda dah lupa ke?hehehe tak apa nanti geng refresh semula…

ok sebelum geng nak meneruskan cerita-2 atau gebang-2 geng dalam artikal terbaru ini…geng nak minta maaflah kepada pembaca-2 yg terasa atau tak senang dnegan apa yg geng tulis dari mula geng buka blog nie dan sehingga sekarang…terus terang geng cakap artikal yg geng tulis adalah hak geng dan ada jugak yg bukan..jangan cakap geng ciplak teknik-2 orang pulak….kalau benda tue bukan geng punya geng pasti akan maklumkan dalam artikal itu..ini adalah tangungjawab…kena amanah…kerana ada orang marah-2 dan mengatakan geng ambil idea orang dan kata geng punya…hellooooo….pergi la cari blog-2 yg ajar pasal arrahnu yg sama dgn geng..tak banyak…kerana apa?sebab kedekut…tak nak share….ilmu kenala kongsi …apa yg kedekut sangat…ilmu yg geng bagi freeeeeeeee…kalau ada orang minta bayaran itu hak dia..geng bagi free sahaja…jadi kalau anda nak free…baca blog geng dan rakan-2 geng yg bagi ilmu free…harap maklum…ok

baik mengenai artikal kali nie…ok sila baca artikal geng yg lepas ..di sini http://geng916.com/2010/09/barang-kemas-vs-syilingbullion-bar/ 

artikal ini geng tulis semasa pada masa tue ramai orang tengah berbelah bagi pasal nak guna yg mana barang kemas atau jongkong….jadi anda bacalah sendiri……

baik setelah anda baca tentu anda faham…jadi kepada kaki-2 pajak..sekarang inilah masanya nak mengabungkan barang kemas dengan wafer@syiling….. FUSION TIME!!!!

barang kemas untuk wafer dan coin

untuk mengunakan teknik ini anda boleh guna mana-2 barang kemas…barang kemas digunakan sebagai modal arrahnu…macam geng…dulu geng buat geng akan pajak barang kemas….barang kemas yg geng guna banyak jenis..tapi ketulianan yg geng guna adalah 835,916,950 dan 999 kenapa banyak?sebenarnya geng guna 999 dan 916 sahaja…akan tetapi kadang kala semasa di arrahnukan…ianya tidak mendapat ketepatan seperti mana tetera..biasanya 999 akan dapat 950 manakala 916 akan dapat 835 atau 750…kenapa begini?

ada banyak faktor-2 yang menyebabkan ketulinan semasa diuji tak sama macam dicop pada barang kemas…geng ada ceritakan kepada anda dalam artikal-2 yg lepas…baik disini geng nak bagi tips bagaimana nak memilih barang kemas yg sesuai untuk di arrahunukan

1) beli barang kemas yg berketulinan 916 hingga 999 sahaja….macam geng ..geng guna jenis nie..(lihat dibawah)

ini adalah rantai tangan 999 jenis gajah

2)pastikan barang kemas itu beratnya mestilah 10gram keatas….yg geng guna tue adalah 30gram, 50gram dan 100gram

3)kalau nak guna lain-2 barang kemas…pastikan beratnya 6gram macam loket yg pernah geng guna…(lihat dibawah)

 

ini adalah contoh yg geng pernah guna…tapi geng juga pernah guna loket desig lain…dan mendapat keputusan yg berbeza…untuk loket geng dapat tepat 22k 916….tetapi tidak kepada rantai…hanya dapat 835 kerana ada rongga-2 udara …sebab tue kena pastikan barang kemas yg rongga besar…

3) elakkan barang kemas yg ada crome…macam dibawah

 

elakkan yg ada palid crome…kerana geng jamin mesin densimeter akan baca 835 atau 750…bukan 916…sebab crome tue manganggu bacaan desimeter…dan arrahnu guna densimeter…tapi kalau nak guna gunalah..tak salah pun

4) faham kenapa tak dapat ketulinan semasa diuji…ok geng nak share satu video yg geng buat tahun lepas…hehehe selamat berhibur

 

 video nie geng buat pada 1/4/2010…masa tue ada kes pasal emas yg tidak tepat ketulinannya…

ok…bagaimana nak buat teknik nie…alahai…mudah saja…jika anda selama ini biasa dengan teknik yg geng tunjukkan maka tukarlah teknik dari bar ke barang kemas

ok..guna barang kemas..pajakkan ….dapat duit pinjaman…pastu dengan duit tue beli emas lagi…..beli la wafer atau coin anda…haaa…kan best…senang kan…ohhh jgn ke lupa nak tebus emas yg dipajk tue..,,

jadi gunaklah barang kemas yg berat-2 dan ketulinan yg geng katakan 916-999 sebab lebih berat…boleh beli emas ringat…yg besar boleh beli yg kecil…hehehe mudah kan….

tapi kenapa beli wafer…kan rugi…takleh pajak…lahhh….ikut suka le nak beli emas masa..janji emas…geng nak melabur dalam emas wafer dan coin..jadi pajak beli wafer le…sebab spread wafer dan coin kecik…PG 5%-8% saja…jadi nak untung invest…kenalah beli wafer dan coin….tapi platformnya barang kemas…

ok…hmmm apa lagi nak cerita?tak ada dah kot…jadi kepada pembaca jika ada sebarang soalan hanya perlu hallo gang 0134353317

nak beli emas call geng

nak jadi dealer call geng

nak belajar atau nak tahu pasal emas…ilmu free..call geng

 

update:- 23/5/2011 9:36am

Ar-Rahnu X-change terima dinar kelantan!!!

sedang geng belek-2 ruang fb…ini yg geng jumpa…ok ler

sumber:-http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Ar-Rahnu-XChange/210604685646815

  

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Kurt says:

    Geng…raser2 bukan fusion…..hybrid lg seswai gune…tq geng…

Leave a Reply

Get Adobe Flash player