Dinar dan Dirham Negeri Perak Darul Ridzuan

Assallammualaikum kepada para pembaca sekali..fuhhh dah berdebu dan bersawang dah blog geng916 nie..hehehe..maklum la dah lama sangat tak update…hampir sebulan lebih…pergg lama gila kata orang….maaflah…diharap peminat-2 geng916 tidak tersalah faham kenapa geng tidak update blog nie….sebenarnya geng ada banyak nak cerita pada pembaca-pembaca sekalian…dan ketahuilah apa yang geng akan ceritakan nanti mungkin akan mengejutkan para pembaca…mungkin juga akan memberikan semangat kepada para pembaca jugak…kerana geng sedang buat ujian..senang cakap eksperimen pada geng dan perniagaan emas geng nie…sebab geng tahu ada ramai orang yang mengunakan artikal geng sebagai rujukkan…jadi geng nak pastikan apa yang geng cerita selama nie adalah benar..segala ilmu-2 yang geng ada adalah benar dah sahih…tak lupa juga geng nak tahu sejauh mana dealer-2 dibawah rangkaian geng916 benar-2 berniaga emas…adakah mereka benar-2 beli emas untuk buat biz..atau semata-2 nak saving….

selain dari tue geng jugak sedang standby untuk mendapat respon-2 dari dealer-2 dibawah geng..kerana geng perlukan feedback dari mereka jika terdapat masalah…sebab geng tak tahu apa yang terjadi…adakah mereka ada masalah nak berniaga?perlu training ke…atau geng terlepas pandang keatas apa-apa benda…kerana geng pun manusia ..tak terlepas dari kesilapan…jadi geng perlu penambah baikan…dan jika nak ditambah baik kena ada teguran atau komen-2 yg membina…

dan akhir sekali kenapa geng senyap…sebab geng tengah sibuk….sibuk nak kawin..hehehehe…inilah punca utama…

selepas nie geng akan¬† ceritakan segalanya berperingkat-peringkat….geng harap para pembaca setia menanti…ok..sekarang kita kembali kepada dunia emas..hehehe..ohhh lupa geng nak ingatkan kepada pembeli-2 emas yang baru…ingatlah…emas adalah pelaburan jangka panjang….jika anda telah beli emas 20gram pada harga RM3200 dan sekarang harga turun kepada RM3165…diharap bersabar….kerana emas nie bukan pelaburan bulanan…sabar…bagi masa…tunggu bulan 6 ini dan hujung tahun nie…kerana dengar cakap-2 kaki forex yang main komidity…mereka mengatakan harga emas dunia boleh mencecah USD1500/oz jadi sabar yek…tapi jangan lupa pada silver….silver pun best jugak..hehehe

baik…mari kita lihat berita hari nie….

BOOOOOOMMMMMM!!!!!!!! Negeri Perak dah hasilkan Syiling Dinar sendiri….Hurrayyyy….satu sorakkan….baik mari kita baca berita dari bernama dibawah

Sumber:-http://bernama.com/bernama/v5/bm/newsgeneral.php?id=567234

amacam….hehehe..perminat-2 emas semakin meluas….tapi kenapa perak buat dinar 999?bukan 916?siapa yang betul nie…hehehehe tentu para pembaca tertanya-2 Public Gold ada dinar jugak…tapi 916….kelantan pun buat dinar jugak dan dicetak oleh Wold Islamic Mint lagi….tapi 916…kenapa tak sama dengan negeri kelantan?hehehehe…tuan-tuan dan puan-2….apa-apa pun jenis, cop keluaran…lantak le…(kata orang perak) yang penting ianya emas…buat apa kita nak pening-2 pikir siapa betul…dinar mana yang betul..dll…biarlah…yang penting..ianya EMAS dan kita adalah pelabur emas…jadi takyah pening-2….kalau kita baca pada laporan bernama….tujuan Negeri Perak buat dinar atau syiling emas..adalah untuk pelaburan…jadi bila ada unsur pelaburan…semestinya ada spread…jeng-jeng-jeng…berapa agaknya yek…belum tahu lagi…kita tunggu…setakatnie…Dinar yang dikeluarkan oleh Public Dinar¬†susut harganya atau spread adalah 5%-6% sahaja…manakala Dinar yang dikeluarkan oleh kerajaan kelantantiada spread…kerana ianya bertujuan untuk muamalat…sebab tue jika anda ada dengar-2 cerita yang mereka tak suka DnD kelantan dipajak…sebab mereka buat bertujuan muamalat..jadi tuan-tuan dan puan-puan para pembaca jangan marah mereka…mereka adalah pejuang pengunaan DnD….ok..clear..peace of mind

baik mari kita lihat lagi gambar bagaimana yek ghupenye dinar negeri perak nie

amacam?hehehe gembar setakat itu saja yang geng dapat zoom…buat lagi gambar pecah…tapi jangan risau..geng jamin esok mesti ada orang post gambar…jadi geng akan updatekan lagi pasal dinar negeri perak nie…baru lepas nie geng boleh ulas lagi..jadi buat masa nie setakat nie dulu…

jika anda nak belajar ilmu emas..ilmu pelaburn emas…dan nak ketahui kelebihan emas…hubungi geng 0134353317

jika anda nak beli emas…nak jual emas hubungi geng 0134353317

jika anda nak berniaga emas dengan menjadi dealer dibawah rangkaian Geng916…hubungi geng jugak …0134353317

senang cakap apa saja pasal pelaburan emas…dan silver (lupa pulak kat silver) hubungi geng 0134353317

sekian dahulu….wasalam

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player