Perak (silver) pelaburan ke-2

Assalammualaikum kepada para pembaca blog Geng916 apa khabar…bangaimana dengan simpanan emas anda ..tentu seronok sekarang nie sebab harga emas dah berada di puncak..hehehe..tapi sekarang dah merudum…biasalah awal tahun..banyak sentimen…jadi anda nak buat apa bila harga emas jatuh?beli la…hehehe sebelum nie naik sampai 20gram RM32++ sekarang dah kembali kepada RM3045….inilah dinamakan peluang….

dalam kesibukkan kita dan kegembiraan kita menikmati keuntungan jangan kita lupa kepada orang-2 yang dalam kesusahan…macam sekarang nie banjir di utara dan pantai timur semenanjung…geng berharap agar kita dapat membantu sedaya mungkin dengan menyumbangkan barang-2 keperluan atau menderma wang ringgit kepada tabung-2 mangsa banjir atau datang sendiri ke lokasi bantuan di tempat banjir…sebelum nie di kedah, baru lepas kelantan dan serawak

apalah salahnya kita keluarkan sedikit wang ringgit hasil keuntungan pelaburan atau gaji kita untuk bantu mangsa banjir…mungkin jasa kita tak dapat dibalas oleh mangs-2 banjir…akan tetapi Allah yang maha Esa dapat membalasnya

ok disini geng nak kongsi satu lagi pelaburan…sebelum nie geng cerita pasal pelaburan berlian…emas dah selalu…dan sekarang silver pulak..hehehe a.k.a Perak

Perak tidak dapat dipisahkan apabila disebut emas..hatta dalam quran pun emas mesti dipasangkan dengan perak..macam laki-bini…cuma kita tak tahu mana satu jantan dan mana satu betina?hehehe takkan nak letak dalam kolam…tengelam nanti..hehehe.,.. geng nak cerita panjang pun geng baru dalam silver nie..cuma geng nak maklumkan kepada para pembaca..selain memiliki emas..cuba-2 pembaca tengok harga silver..cuba layari www.publicgold.com.my lihat dibahagian bawah ada public silver…

geng sendiri pun ada miliki silver, silver bar (dah kena jual ) dan silver dirham(dirham kelantan)…lepas nie nak kena beli sebab silver nampaknya berpotensi tahap gila-2…kenapa geng kata macam tue?ok..lihat harga silver yang terkini….

hmmm dari gambar diatas…..harga silver dari 8/11/10 hingga 22/01/11 beza harganya silver 250gram = RM24, 500gram = RM47 dan 1kg = RM148…dalam  sebulan lebih sahaja!!!!….ini harga kenaikan..bukan jual balik…spread silver diantara 15%-20% lebih tinggi dari emas…ini kerana harga silver masih rendah dari emas….yela…sebab tue bila kita sebut…kita kata EMAS & PERAK…kita tak sebut PERAK & EMAS….dalam pertandingan pun no1 diberi EMAS dan no2 diberi PERAK…jadi perak nie adik emas la…hehehe

baik mari geng nak bandingkan emas vs perak punya kenaikan…dalam USD tau bukan ringgit sebab geng tak jumpa graft silver dalam ringgit..kalau sapa-2 ada minta letakkan dalam comment boleh geng update…ok

 

ini adalah kenaikan emas dan perak dalam 2 tahun..

ini untuk tahun lepas…..56% tue…bukannya sikit..hehehe sangat-2 meriah..jadi geng saran kan kepada anda jika nak melabur pilihlah silver……

tapi….emas bagaimana?hehehe emas diutamakan…beginilah…jika anda semua ada modal RM10,000. jadi geng cadangkan anda beli emas 70% dan silver 30%…kenapa silver 30%?saja nak test …yelah..anda tentu masih ragu-2 dengan silver..silver pulak spread nya tinggi dan semestinya takleh pajak….jadi bila beli emas…modal dah ada..boleh la beli silver sikit…bila dah yakin baru kita invest banyak-2…apa-apa pun terpulang kepada anda semua..anda buat anda dapat

kat mana nak beli silver? tentulah dengan Public Gold….hehehe…elehhh…mentang-2 geng916 nie MD public Gold…nak promo lah tue..hehh…ini mesti bermain dalam pikiran pembaca semua…hehehe…begini..geng cuma cadangkan beli silver dari PG…kenapa?sebab Public Gold jamin beli balik produk keluaran mereka….mereka dan astablish…dan cawangan mereka dah banyak…kita kena fikir…jangan hanya mudah dibeli sahaja…kena fikir mudah dijual…kan itu niat kita melabur…nak ambil untung…silver nie bukan tak untung..untung/…tapi nak cairkan untuk cash nie tak ada lagi…mana ada arrahnu silver…emas adalah..hehehe…kenapa tak beli pada individu lain yang jual silver?..belilah…siapa larang…seperti yg geng cakap…bila senang dibeli pastikan senang dijual..kalau agen tak mampu ambil..manalah tahu cash tak ada…kita pulak beli 100kg..hehehe jual la kepada syarikat…emas lain…orang lebih suka emas..hehehe

ok bagaimana rupa silver PG…ok geng nak sertakan gambar-2 silver

 

 

 inilah rupa silver keluaran Public Gold…..Public Silver…kenapa hodoh?sebab ini silver tuang (cast)…nak minting semula tak berbaloi…sebab silver masih under value..emas lain la

dan jangan risau….silver ada certificate ketulinan…macam emas jugak…kan best

 

awas….ini bukan gula-gula untuk di makan..heheheh

hehhe….kan cantik….

silver adalah emas termurah kata orang..hehehe jadi kepada anda nak cuba….kenalah beli…geng pun nak jugak..nanti geng akan updatekan

kepada anda yang diluar sana jika berminat nak beli emas dan silver atau menjadi dealer emas dan perak dibawah rangkaian GENG916..mcm biasa sms/call di 0134353317

kepada and yang nak jual emas pun boleh call geng…

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. kak su says:

    nak loket bulat yg emas pound tu jek..plez..untuk hari jadi omak den..

Leave a Reply

Get Adobe Flash player