Selamat Menyambut Ulang Tahun Pertama GENG916.COM -dari meja admin

Assalammualaikum dan salah sejahtera…1 Malaysia…apa khabar semua para pembaca blog geng916.com, geng harap anda semua berada didalam keadaan sihat sejahtera

Alhamdulillah dan syukur kepada Allah….itu saja yang dapat geng ucapkan sekarang nie..setelah geng916 telah menyambut ulang tahun pertama setelah geng berdaftar menjadi dealer dibawah Syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd..

geng mula menjadi dealer pada 10/12/2009 dan mula bertulis dalam blog ini pada 12/12/2009…sekarang sudah genap setahun pejuangan geng dalam dunia emas…banyak benda yg nak geng ceritakan dan berkongsi dengan pembaca..tapi biasalah penat nak cerita..setahun oooo….sebelum geng teruskan lagi geng nak post kan sedikit testimonial yang geng berikan kepada Public Gold dahulu…

Saya amat bersyukur dan gembira ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara pecuma oleh pihak Public Gold, pejalanan saya dari penyimpan,pelabur dan sekarang peniaga emas (Master Dealer) amat bermakna. Dengan peluang perniagaan yang diberikan oleh pihak public gold saya dapat menjana cashflow melalui milikan asset emas dan komisyen jualan produk Public Gold, dari tiada simpanan, sekarang dah ada simpanan. Dengan kejayaan ini saya tubuhkan GENG916 agar dapat berkongsi ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui Syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd . Mari sertai kami, jadikan emas sebagai asset pelaburan, perniagaan dan sandaran urusniaga jual beli barang keperluan.GENG916 RAKAN EMAS ANDA
                                                                                                                          Pengasas GENG916.com – Mohd Hasfarizan Bin Md Hashim ( 0134353317, Johor Bahru)
 
inilah niat geng..yakni mengajar anda ilmu emas..selebihnya terletak ditangan anda…gunakan platform yang sedia ada, yg anda rasa sesuai dengan anda..geng juga sedang berusaha meluaskan perniagaan geng.. tapi sebelum itu ada beberapa pekara yang geng harus lakukan…seperti mendaftar syarikat tujuannya geng nak jual emas lain selain dari emas PG..nak perbagaikan produk…ini lebih baik kerana sepanjang pengalaman geng…geng dah ramai jumpa orang…jadi dengn pengalaman ini geng guna untuk develope biz geng sendiri…
Geng melihat setiap hari blog geng916 nie semakin berkembang..ramai dah pembaca yg melayari blog geng…dah lebih 32k orang..banyak tue..terharu rasanya..insyaallah geng akan terus menulis artikal dalam blog ini…
niat geng dulu pada asalnya nak berniaga…tapi geng rasa bukan berniaga yg sedang geng buat sekarang nie..tetapi mengajar…educate…ya geng educate people..educate dalam emas sebagai simpanan, pelaburan dan perniagaan..alhamdulillah telah ramai orang sedar akan kelebihan emas, ramai dah mula mengambil kesempatan dengan emas…
 
Tapi mengapa geng berkongsi ilmu-2 dan pengalaman ini?kenapa semuanya free?
anda tentu pernah bertanya…atau terpikir…dan ada jugak mungkin akan kata..ini pancing nie..nak suruh join la tue…nak cari mangsa la tue.dll….terpulanglah kepada anda para pembaca nak menilai geng…geng tak nak tuduh sapa-2…niat geng adalah seperti apa yg geng tulis diatas…siapa nak dia boleh ambil…geng cuma nak pahala sahaja…sebab pahala adalah pentng…kerana ilmu yg semua geng ada ini adalah bukan milik geng..ianya pinjaman dari Allah…jadi buat apa geng nak simpan hingga ke liang lahat..baik kongsi ajar orang…insyaallah dapat pahala…maklum la..macam pelaburan jugak..tapi akhirat…lagipun buat apa geng nak kejar-2 keuntungan..sebab geng tahu rezeki dari Allah…jika Allah lihat ini cara geng dapat keuntungan ..maka inilah rezeki geng…hmmm alhamdulillah
 
Ilmu Emas…
setahun ini geng dapat melihat apa yang sebenarnya berlaku pada dunia…sejarah pun best…buat pertama kali geng ambil tahu hal sejarah..hehehe…banyak ilmu-2nya….terutama bagaimana harga emas bleh naik dengan tinggi ..disebabkan oleh kemerosotan nilai matawang usd…gilalah…bayangkan melalui apa yg geng dapat tahu..rupanya US adalah negara yang miskin…US menjadi kuasa besar adalah disebabkan oleh pengunaan USD dalam urusniaga dunia…ok..cuba anda lihat dibawah
 
 
gila kan cuba anda lihat…yang biru tue adalah income dan yang merah tue adalah hutang…senang cakap.GILA KE APA!!!!…..hujang lagi tinggi dari untung….kalau pada kita kita akan cakap..tak ada cashflow…tak masyuk…apa kan daya inilah realiti…sebab tue dengar cakap-2 US sedang seronok nak biarkan korea utara vs dengan korea selatan…maklum la..US boleh jual senjata..sebab US adalah negara pengeluar senjata…hasil pertanian pun tak banyak..sebab tue baru-2nie…diumumkan US adalah negara yg memiliki kadar penganguran yang paling tinggi didunia….tak percaya…ok geng bagi link..anda baca sendiri
dalam emas..jika kita banyak ilmu..kita kaya…atau jutawan…kerana kita tahu benda yg orang tak tau…sama jugak dengan emas nie..jadi kena dalami ilmu yg ada…geng belum lagi jadi jutawan kerana pada geng…geng akan jadi jutawan apabila..geng boleh bayar zakat…dan geng tidak bergantung kepada hutang.,..ini baru definasi geng pada jutawan…tiada short cut…kena berusaha..geng dah alaminaya..jadi geng akan berkongsi dengan anda
 
hmmm geng ada cerita yg geng jadi dealer pada 10/12/2009 kan..tentu anda nak tahu berapa harga emas masa tue..ok lihat dibawah
 
 
tahun lepas geng beli emas 1gram RM135…sekarang RM156/gram…dan pernah hari tue harga emas naik sampai RM160/gram…pergggg apa-2 pun kan geng dah untung…siapa kata simpan emas tak untung…tapi anda anda tahu tak berapa % kenaikan kalau kita simpan emas dalam 5 thn?lihat bawah
 
 
hmmmm banyak tue…cerita sikit pelaburan apa yg boleh bagi purata macam nie? anda carilah sendiri..heheh
ok ada banyak lagi geng nak berkongsi..tapi biarlah setakat ini dahulu..ada banyak lagi..semuanya ilmu-2 baru atau penambahbaikan…tunggu..lepas nie geng akan beri tahu pelaburan emas 101….HAPPY BIRTHDAY GENG916 semoga Allah akan memurahkan rezeki kita dalam dunia emas dan dapatlah kita bayar zakat…amin…
diharap para pembaca dapat meninggalkan komen dalam blog geng..geng nak tahu jugak feedbacak dari para pembaca sekalian…manalah tahu jika ada yg orang tak suka…kalau perlu diperbaiki geng akan baiki insyaallah…geng hanya manusia..tidak sempurna…sila beri tunjuk ajar…
 
berminat nak simpan emas hubungi geng
berminat nak niaga emas hubungi geng jugak
no geng untuk dihubungi 0134353317
GENG916
RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

2 Responses

  1. MIE says:

    SALAM,
    camne kite leh buat duit dgn simpan mas tu..xpahamla..
    yg nampaknye kite dpt untung bile mas naik..skali tu je ke..pastu kalu jual..nak beli harga da mahal..
    minta kongsi2 skit bang buat ambe yang buta nih hehe
    tqq..

  2. Admin says:

    wsalam…maaf lambat balas…
    betul…asalnya keuntungan dari pelaburan emas adalah menunggu harga emas naik baru untung…sama jugak dengan pelaburan lain…cuma kelebihan melabur dalam emas adalah kita dapat menentukan berapa banyak yg kita nak untung…kerana kita yg tentukan bila masa nak melabur..jadi konsepnya…beli emas/melabur emas pada masa harga rendah…dan bila harga emas tinggi katakan selama 5 thn purata 39%..jual…kita dah dapat banyak untung..bayangkan 20gram pada bulan 4 2010 adalah RM2645….sekarang pada 1jan 2011 adalah RM3233….ini baru beberapa bulan sahaja…jadi kalau anda beli emas pada 2645……sekarang emas anda sudah naik RM588!!!….ini baru 20gram…kalau 100gram?…ini baru sebagai pelabur….keuntungan sebagai perniaga emas belum lagi hehehe

Leave a Reply

Get Adobe Flash player