Seminar – Financial Justice: Gold, Dinar & You

Assalammualaikum kepada para pembaca sekalian…geng berharap anda semua berada didalam sihat sejah tera disamping keluarga…harga emas sekarang sudah stabil pada pandangan geng…

kepada anda yang sedang tercari-2 bilakah masanya nak beli emas…pada pandangan geng sekarang sebab kalau kita ambil contoh emas 20g…harga emas 20gram pernah cecah RM3200 sekali …dah kerap berada pada RM31++ pada bulan lepas…jadi sekarang harga emas 20gram berada pada RM30++ jadi amatlah sesuai , dan ini mungkin adalah harga yang terendah setakat ini untuk mulakan membeli emas….bagi yang telah membeli emas pada harga RM31++ jangan la gundah gulana…kerana jangan  lupa harga emas pada akhir tahun ini tidak akan sama pada akhir tahun depan…baik mari geng nak ceritakan sedikit…

dulu masa geng mula-2 jadi dealer public gold…pada 12/12/2009 bayangkan pada masa itu harga emas 20g adalah pada RM27++ sedangkan pada bulan 4-7 tahun 2009 harga emas 20gram RM24++, kemudian pada awal 2010 lebih kurang pada bulan 1-4 harga emas 20gram adalah pada harga RM26++…cuba anda lihat..nasib anda sama macam geng…tetapi pada bulan 5-7 2010 harga emas 20gram mula naik dari RM27++ dan mencapai RM28++, kemudian harga kembali kepada RM27++….tetapi pada bulan 9-10 harga emas 20gram adalah pada RM31++ dan baru-2 nie cecah RM3200 sekali….dan sekarang kembali RM30++

jadi geng nak bertanya kepada para pembaca…adakah geng rugi? 20gram yang geng beli pada masa tue RM27++ sekarang RM30++….jadi peningkatan RM300…ini kalau geng menyimpan…tapi anda jangan lupa geng adalah seorang tokey emas…setiap bulan emas 20g nie geng jual, kemudian geng restock, geng jual, geng restok…selama setahun geng buat dan setiap bulan geng mendapat komisyen 1.5% & 2%..kan untung?emas 20gram masih ada…dengan modal RM27++ saja….ok mari kita lihat berapa banyak…ok kita buat macam nie…bulan 12 2009 kita anggarkan RM2700 , bulan 1 RM2600, bulan 2 RM2600, bulan 3 RM2600, bulan 4 RM2600, bulan 5 RM2800, semua bulan ini setiap emas kita kali dengan 1.5% sebab inilah komisyen yang geng dapat sebab masa nie masih Normal dealer….jadi

RM2700 x 1.5% = RM40.50

RM2600 x 1.5% = RM39

RM2600 x 1.5% = RM39

RM2600 x 1.5% = RM39

RM2600 x 1.5% = RM39

RM2800 x 1.5% = RM42

total = RM238.50

ok ini yang geng dapat untuk sekeping 20gram yang telah geng jual….tapi adakah ini saja emas yg geng telah jual setiap bulan..hehehe jangan lupa geng telah jual banyak emas..berkilo rasanya sepanjang tahun…ok kita lihat seterusnya

bermula bulan 6 2010 geng dah jadi master dealer…hehehe maknanya geng jadi atas sebab sale bukan recruit dealer..jadi pengalaman banyak sikit lah…ini kelebihan antara master dealer yang banyak buat sale dengan master dealer yang tak pernah buat sale…pengalaman boleh dikongsi..sebab tue digalakkan jika anda hendak menjadi dealer public gold cari introducer yang banyak pengalaman insyaallah dia boleh bantu dan bagi bimbingan..sebab apa yang akan anda lalui dia dah lalui..jadi nak jadi dealer..cari geng..insyaallah anda takkan menyesal..ini sama jugak dengan biz lain…hehehe orang yg berpengalaman dapat bantu yang yg baru…ok..heheh dah melancong

baik pada bulan 6..harga emas 20gram adalah pada RM28++ sehingga bulan 8..pada bulan 9 harga emas telah naik  dari RM29++ , bulan sepulauh RM3100 dan sekarang bulan sebeah RM3090…baik mari kita kira…komisyen geng sebagai master dealer 2.0%

RM2800 x 2% =RM56

RM2800 x 2% =RM56

RM2800 x 2% =RM56

RM2900 x 2% =RM58

RM3100 x 2% =RM62

RM3000 x 2% =RM60

total=RM348

jumlah besar = 238.50 +348=RM586.5 inilah jumlah komisyen setahun untuk emas 20g SEKEPING bukan semua emas…sedangkan geng ada semua set emas hehe dan beberapa keping dinar,20g dan jewellery…jadi rasa rasa para pembaca geng dah untung banyak mana?sikit ke banyak?..pikir sebelah otak pun dah tahu yang geng dah untung banyak…jadi anda yang dah beli emas yang 20g harga RM31++ jangan la gundah gulanan…kerana HARGA EMAS TAHUN INI ADALAH LEBIH MURAH DARI HARGA EMAS TAHUN HADAPAN..ingatlah dan walaupun biz ini geng buat loan..tapi income yang yang dapat..boleh cover semula bayaran loan geng setiap bulan..yang penting bila kita niaga modal dari loan nie adalah disiplin dan amanah kepada diri sendiri, ini belum cerita lagi keuntungan geng hasil belian balik emas 5%-6%….alhamdulillah .ini saja yang geng mampu katakan..bulan depan nak kira untung untuk banyar zakat perniagaan…zakat emas tak dapat sebab emas sentiasa bertukar tangan…jadi hanya mampu banyar zakat perniagaan…alhamdulillah dapt pahala..seronoknya..dapat pahala pasif …pahala berpanjangan sampai dalam kubur pahala masih dapat..satu pelaburan yang sangat baik

inilah kelebihan simpan emas, labur emas dan niaga emas..peluang ini anda mesti rebut..niaga emas…orang tak beli pun kita untung…orang beli lagi la untung…kalau kita beli simpan kita mendapat keuntungan pada jangka masa panjang..kerana pelaburan simpanan emas adalah pelaburan jangka panjang dan sederhana…kalau nak untung bulanan…berniaga emas…hubungi geng kalau nak jadi dealer…0134353317…geng akan ajar A-Z ilmu yg geng ada, tiada ilmu sembunyi…dan free pulak tue…mana mau dapat ilmu free untuk income beribu..nak kerja gomen jadi pegawai pun kena masuk university dapatkan degree..belanja beribu-2 hutang PTPTN dll….niaga emas hanya modal RM20k sekarang tahun depan RM42k…pun dah boleh terus jana income bulanan…pelikkaN?inilah perniagaan….perniagaan tak perlukan kelulusan yang tinggi…yang penting rajin berusaha, fokus kepada sesuatu bidang, jangan putus asa, sentiasa berdoa kepada Ilahi…insyaallah semua akan berjaya

baik disini geng nak mengajak anda semua mengahadiri seminar besar anjuran Public Gold…kepada anda yang diluar sana jika nak tahu pasal apa dah jadi pada ekonomi dunia dan kekuatan emas…patut hadir..dahulu geng hadir satu seminar tapi pasal peranan emas dalam krisis ekonomi…dan sekarang keadilan dalam emas…ini penting…jadi jika berminat boleh daftar dengan geng…kena bayar sebab ada MAKAN…sila lihat tentatif

 

berminat hubungi geng 0134353317…geng dah daftar..nak pergi sebab sebagai peminat emas ilmu ekonomi kena ada sikit..jadi inilah peluang…ok hubungi geng..jangan lupa…lepas tue mungkin kita boleh jumpa sembang panjang…

oh sebelum terlupa…semalam geng chat dengan seorang peminat blog geng…hehehe terima kasih kepada en Tajul…dia adalah peminat blog geng dah hampir setahun dia mengikuti perkembangan emas melalui blog geng…terima kasih..rasa terharu pulak..dan kepada anda diluar sana yang dah lama mengikuti laman blog geng…mengikuti pejalan hidup geng..geng mengucapkan terima kasih…sokongan anda semua amatlah dihargai…insyaallah geng akan sentiasa menulis artikal ilmu untuk berkongsi dengan anda semua…ilmu emas geng adalah untuk semua…kepada yang menjadi dealer-2 dibawah geng dvd yang geng bekalkan diharapkan dapat membantu anda semua dalam perniagaan emas..itulah ilmu yang geng ada..diharap digunakan dengan baik..kepada orang lain yang hendak mendapatkan dvd itu..harganya RM120….mahal memang mahal…RM120 berbanding dengan pengalaman terkumpul sebelum nie..tak ternilai..sebab tue geng bagi percuma kepada dealer-2 baru yang berdaftar dengan geng… supaya dengan tool ini dealer-2 ada panduan…jika berminat boleh hubungi geng 0134353317…

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player