Aura Emas dan bermula……

Assalammualaikum kepada para pembaca sekalian…geng tak dapat berhenti menulis blog kerana geng dapat rasakan kesedaran orang ramai mengenai emas dah bermula…jika para pembaca sedar sekarang ini budaya simpanan emas sedang berlegar-2 di sekeliling kita…

fasa demi fasa atau tahap-2 kesedaran mengenai emas dah mula merebak bagaimana geng tahu..baik geng akan ceritakan serba sedikit mungkin tak ikut urutan peristiwa-2 ini tapi ini yang ada dalam pemerhatian geng

permulaan semasa tahun lepas apabila buat pertama kali harga emas dah mencecah USD1000/oz kemudian disusuli seminar tabung haji pada awal tahun ini di mana cakap-2 tentang emas adalah penyelamat ekonomi sesebuah tamadun, kemudian bank mula memperkenalkan akaun simpanan emas, dulu yg kita tahu adalah Public Bank & Maybank…sekarang CITYBAnk pun ikut dan dengar kata syandart charted pun dah mula…dulunya maybank tiada emas..sekarang kepada anda yg ada akaun simpanan emas di maybank jika nak keluarkan emas..kena bayar harga emas primium., Kuwait Finance House pun telah mula keluarkan iklan dalam television dan media cetak, tumbuhnya Arrahnu bagaikan cendawan,syarikat public gold buat pertama kali dalam masa 2 tahun penubuhan mengalami masalah pengedaran stock emas kerana permintaan diluar jangkaan, website public gold buat pertama kali dalam masa 2 tahun capai acceed limit bandwith walaupun diupgrade kepada 20mb masih takleh buka dan dealer public gold mencecah 2000 orang dalam masa tidak hampir beberapa bulan, geng menjadi dealer yang ke 289 pada bulan 12 2009, kawan geng jadi dealer iaitu si yazit menjadi dealer pada bulan 5 dan dia dealer yang ke 755 dan sekarang dah cecah 2+++ orang dealer baru 6 bulan dan dealer terbaru dibawah rangkaian geng…ohhhh

Selamat datang Dealer baru Public Gold dibawah rangkaian GENG916

En Ilyas Tufail bin Basharudin

Email:- twofive83@yahoo.com

Phone Number :019-4815252
No Dealer :- A2067
wow dah 2067 orang…dia berdaftar pada 1/11/2010 perggg dah membesar…jadi inilah salah satu petandanya,kemudian kerajaan Kelantan sudah mula cetak dinar dan dirham, sekarang kerjaan perak juga akan ikut jejak kerajaan kelantan tetapi tumpuan kepada simpanan, sekarang penceramah-2 motivasi, kewangan dan kerjaya dah mula cakap-2 mengenai emas dalam seminar dan buku tulisan mereka, baru-2 Azizi Ali penulis buku terkemuka di Malaysia mula menulis pasal emas tapi yang paling best kehadiran seminar emas yang dianjurkan oleh Syarikat Public Gold yang diadakan dibeberapa tempat setiap bulan..masuk percuma…sebelum nie ceramah ini walaupun percuma penuh tapi tak sesak..sampai terpaksa buat dua sesi…lihat gambar kalau tak percaya http://geng916.com/2010/10/kempen-mencari-dealer-public-gold-dibawah-rangkaian-geng916/ inilah petanda aura emas dah mula berkembang di dalam negara kita..disini geng nak kongsi keratan laman web Bernama mengenai cadangan kerajaan perak nak cetak syiling dinar dan dirham
dan baru-baru ini sekali lagi Bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Muhammad telah menyatakan bahawa ..”Jika setiap negara menurunkan nilai mata wangnya, akan ada perang mata wang dan sudah tentu, akan menyumbang kepada krisis,” kata beliau kepada pemberita selepas menyampaikan ucaptama pada Persidangan Dunia Pertama Mengenai Riba di PWTC semalam boleh lihat link dari akhbar http://geng916.com/2010/11/%e2%80%98dolar-seperti-tisu-tandas%e2%80%99%e2%80%93-dr-m/
jadi inilah dia GOLD fever kata orang..hehehe semasa seminar emas baru ini dalam presentation en syukor ada satu gambar yang menarik minat geng
sekarang dah masuk mania phase yelah kalau mengikut apa yang terangkan tadi…media attention dah mula ada..orang dah mula didedahkan sedikit demi sedikit..peraduan kopi pun dapat mug emas…jadi orang dah pula di sogok dengan emas.dan mungkin sekarang dan masuk enthusiasm….orang dah mula ingin tahu pasal emas….semua ini pun dah berlaku dan baru-2 nie geng masuk paper
selepas masu paper ramai orang dah mula call geng…ramai orang berminat ingin membeli emas sebagai simpanan…bila geng ajar macam mana nak guna emas yg dibeli…terus nak jadi dealer sebab diorang tahu ..posisi yang paling untung dalam bermain dengan emas adalah menjadi Tokey Emas..yaknie penjual emas..jadi mereka menjadi dealer emas dibawah geng916…insyaallah selepas nie mereka semua akan geng panggil untuk diberikan latihan bagaimana nak menjana pendapatan jangka pendek dengan emas…walaupun ada pihak yang mengatakan pelaburan emas tidak best sebab tak beri pulangan bulanan dan dividen tapi dia lupa kerana kalau emas di beli dan disimpan sahaja ianya memang tidak memberikan pulangan bulanan …tetapi jika dia berniaga keuntungan akan dijana tak sampai sebulan yelah berniaga…berniaga bukan dapat untung sebulan macam kerja makan gaji atau duduk rumah goyang kaki…tetapi ada boleh dapat dalam masa sehari..sebanyak 6% dan ada yang 30%-45%…wow….ini benar jika kita menjadi peniaga emas modal kenalh ada..sebab nak jual beli emas kena ada emas…modal termurah nak berniaga emas adalah RM20k sekarang20k beli emas….dapat komisyen jualan dan akan dibank in dalam akaun kan best inilah aura emas…aura emas dah mula melanda…jadi adakah anda bersedia?kepada yang dah ada emas…tahniah anda dah bersedia…bagi yg tiada emas?bertindaklah sekarang…belilah sekecil 1 dinar atau sebesar 100g..janji simpan emas…
jika ada sesiapa berminat nak membeli emas dan menjadi dealer boleh hubungi geng di 0134353317…geng sedia menati…
GENG916
RAKAN EMAS ANDA
UPDATE:-4/11/2010
 
perggg seperti yang dijangkakan permintaan mengatasi penawaran…disebabkan permintaan terlalu tinggi tahap extream…pihak public gold menghentikan dahulu tempahan emas…kerana hendak selesaikan tempahan emas yang lama-lama….
kenapa jadi begini? inilah yang dikatakan permintaan mengatasi penawaran…ramai orang dah mula tahu pasal emas…jadi ramai orang nak beli emas..tapi stock akan habis..masalah ini dialami di semua cawangan ..maklum la kilang public gold ada di penang..satu minggu hanya boleh hasilkan 30kg emas sahaja…
ramai orang marah-marah sebab tak dapat stock…geng pun tahu…pihak PG pun tahu…jadi senang diorang stop tempahan…supaya clear dulu tempahan lama…ini adalah satu tindakan yang berisiko bagi pihak public gold..kerana ini akan menjejaskan imej dan kredibiliti syarikat ini…tapi pada pendapat geng tindakan ini adalah berani..demi menjaga pelangan dan kepercayaan pelangan pg sangup rugi…
bagi geng, geng berharap anda semua diluar sana dapat bersabar..terutama yang tempah emas dan tunggu di cawangan…macam geng …geng ambil di HQ…tapi kena call…sebab nak tunggu emas sampai johor lambat…sebab akan hantar ipoh…sunway dan baru JB…jadi baik geng naik penang senang…
pengalaman geng selama ini telah mematangkan geng dan geng faham PG pasti akan hadapi masalah seperti ini…ini baru minting takboleh support permintaan…cuba fikir apa akan jadi pada permintaan emas dunia?apabila emas dunia berkurangan?
jadi cuba kita fikir secara positif..kita dah lock emas dengan PG jadi oklah..nanti dapat lah..bersabar sedikit..dan inilah menandakan aura emas dah bermula…ini baru sikit kita rasa…apa akan jadi nanti jika semua rakyat malaysia nak beli emas..Harga emas PG pulak berpatutan …garenti kita sebagai dealer pun habis stock…
apa-apa pun geng berharap pembeli-2 diluar sana bersabar…ok disini geng nak kepilkan pengumuman dari pihak PG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You may also like...

7 Responses

  1. has abdullah says:

    menarek artikel ni. Betul kata saudara Hasfarizan…”aura emas dah bermula”. Has nk share dlm fb bleh ke? Tp xtau cara.

  2. Admin says:

    highlight dan copy saja…ataupun letak link pada blog awak….copy sikit-2 pun boleh…lepas tue letak sumber

  3. has abdullah says:

    ha’ah..ok2 bleh. Nnt has cuba buat.Trima kasih..

  4. Abbas says:

    “insyaallah selepas nie mereka semua (Public Gold Dealer) akan geng panggil untuk diberikan latihan bagaimana nak menjana pendapatan jangka pendek dengan emas…
    bila tarikhnya geng?

  5. Admin says:

    betul..buat masa nie dalam perancangan cadang nak buat pada 14 hb Nov 2010….di PG cawangan JB di taman perling…

  6. farieth says:

    sy nk share kt facebook ok..heheheh!! bagus ni

  7. Admin says:

    silakan

Leave a Reply

Get Adobe Flash player