Terima Kasih

Assallammualaikum kepada para pembaca sekalian…geng berharap anda semua berada didalam keadaan sihat sejahtera…bersyukur kapada Allah diatas limpah rahmatnya keatas hidup kita dengan diberikan rezeki baik dari kekayaan harta benda, wang ringgit, kesihatan, keluarga, anak-anak, isteri-2 dan peluang kita untuk beribadat menambahkan pahala

geng berasa sangat bersyukur kerana ramai orang telah mendapat manafaat dari blog geng916 yang sudah hampir mencecah setahun tidak lama lagi…hmmm dah hampir setahun rupanya pejalan geng ini dari seorang yg tiada apa-apa kepada yang sudah miliki sesuatu yang boleh dikatakan harta…emas adalah kekayaan yang sebenar…emas dapat diwarisi dan akan kekal abadi nilainya hingga akan kiamat..keunggulannya telah terbukti..kepada anda yang dah lama mengikuti pejalanan hidup geng sebagai penyimpan,pelabur dan sekarang peniaga emas tentu dah faham..emas sangat hebat dan banyak kegunaannya..Alhamdulillah bersyukur kepada Allah tuhan yg maha kaya, Dia yang menurunkan emas kedunia untuk dimanafaat oleh hambanya…tidak sia-sia sesuatu penciptaan-NYA hanya orang berfikir sahaja akan faham dan akan mendapat manafaat dari penciptaanya supaya hambanya akan sentiasa beringat dan patuh kepada arahan-Nya.

bermacam-macam liku-liku hidup sebagai peniaga emas yang geng lalui…ada yang mengejek, mencemuh marah dll kepada geng bila geng mula bercerita pasal emas,terutama bagi pihak-2 yang sama-sama dalam bidang biz yg menjurus kepada simpanan dan pelaburan…geng pun tak tahu..mungkin sebab geng bercerita kepada orang ramai mengenai pekara yang sebenar atau disebabkan pendedahan geng ramai orang tidak melabur salam porfolio anjuran mereka…tak lupa pula yang menyokong geng…terutama orang-2 rang rapat dengan geng, mak ayah, dan tunang geng yang sentiasa menyokong apa yang geng buat ini…geng jugak ada diberikan motivasi oleh introducer geng yakni Pokli dan guru emas geng en syukor…alhamdulillah benar orang kata…jika kita ada sokongan dan motivasi yang baik ..kita akan berjaya melalui apa saja..insyaallah

geng jugak bersyukor kepada allah kerana telah memberikan Ilham yang bayak dalam bidang emas..banyak teknik-2 yang geng tulis adalah ilmu yang diilhamkan oleh Allah…jika niat kita nak tolong orang..insyaallah Allah akan bantu kita…

setahun geng mendapat 3 ilmu yang amat berguna….

1)jika kita diberi ruang dan didalamnya ada peluang…kita rebut peluang itu..insyaallah kita pasti dapat habuannya..

2) dalam hidup kita ada 3 pekara sahaja yang kita kena pegang iaitu…….usaha (dalam apa-2 pun kita nak sesuatu…mesti berusaha bersunguh-2)…kemudian berdoa ( setelah kita berusaha kenalah berdoa memohon berkat dari Allah)…dan akhirnya tawakal (kenalah redha dengan sebarang keputusan yang bakal mendatang..baik atau buruk itulah keputusannya)

3) dalam hidup kita Allah akan berikan 2 perkara…..1) nikmat…2) bala/bencana/musibah

    Nikmat:- jika kita dikurniakan nikmat dari Allah….1) ini bermakna  kita mendapat habuan, keuntungan dari apa yg kita usahakan …2) sebagai ujian keatas iman kita adakah kita akan bersyukur, dan berkongsi dengan orang lain ataupun kita akan lupa kepada Allah

   Musibah/bencana/bala:-…jika kita menerima ini…kenalah kita muhasabah diri…kerana mungkin Allah sedang menguji kita, sedang mengampunkan dosa kita,mengajar kita sesuatu ilmu

Alhamdulillah…

selain itu geng jugak nak berterima kasih kepada orang-2 emas dan pelangan yg banyak membantu dengan berkongsi ilmu dan pengalaman..nak sebut ramai…jadi kepada anda yg kenali geng ..geng mengucapkan ribuan terima kasih kerana berkongsi ilmu dengan geng…hanya Allah sahaja dapat membalas jasa anda…

disini geng nak sertakan satu gambar ajah pejalan geng…ini saja yang geng rasa ok nak buat sebab nak cerita panjang..hehehe

ini adalah petikan dari testimonial geng dalam harian metro 21/10/2010

Saya amat bersyukur dan gembira ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara pecuma oleh pihak Public Gold, pejalanan saya dari penyimpan,pelabur dan sekarang peniaga emas amat bermakna. Dengan peluang perniagaan yang diberikan oleh pihak public gold saya dapat menjana cashflow melalui milikan asset emas dan komisyen jualan produk Public Gold, dari tiada simpanan, sekarang dah ada simpanan. Dengan kejayaan ini saya tubuhkan GENG916 agar dapat berkongsi ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui Syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd . Mari sertai kami, jadikan emas sebagai asset pelaburan, perniagaan dan sandaran urusniaga jual beli barang keperluan.GENG916 RAKAN EMAS ANDA

-Pengasas GENG916.com – Mohd Hasfarizan Bin Md Hashim (0134353317)

geng juga nak berterima kasih kepada 5 orang dealer yang telah memberikan kepercayaan kepada geng untuk menjadi introducer mereka..salah sorang dari mereka dah menjadi Master Dealer dan sekarang telah miliki lebih 40 orang dealer dibawah rangkaianya..tahniah…dealer pertama geng adalah Abd.Rahim dan sorang wanita yg identiti yang terpaksa geng rahsiakan ….dari dealer biasa geng telah ditawarkan menjadi Master Dealer pada 7/6/2010

dengan berkat kesunguhan geng dan sokongan dari ramai pihak GENG916 telah berkembang ramai orang dah berminat hendak menyertai perniagaan emas alhamdulillah…geng pun sedang mencari rakan-2 niaga yang berminat hendak menjadi dealer dibawah rangkaian geng..sebab perniagaan ini boleh diwarisi …jadi geng nak wariskan sistem ini kepada sesiapa yang berminat…bayangkan budaya ini telah lama dipraktikkan…sekarang kenapa tidak lagi…orang zaman dulu akan wariskan hartanya kepada anaknya,kalau nak perempuan nak kahwin…emas mesti wariskan barang kemas kepada anaknya…tapi sekarang kenapa tidak berlaku lagi?budaya ini harus kita teruskan…bermula dengan mas kahwin digantikan dengan syiling dinar emas…dll emas lah senang betultak

ada seorang lelaki india semasa geng kursus di jawi baru-2 nie..bila geng tunjuk emas dia seronok dan dia berkata..ini yang saya cari…mana mau dapat…geng cakap boleh beli dengan saya…dia kata bukan apa..orang india suka emas..sebab mau kasi sama anak-anak bila kahwin…dari dulu-dulu lagi orang india amalkan…sudah lama orang india buat dan masih diteruskan..dia kata dari beli barang kemas di kedai emas yg ada tipu-tipu..baik beli emas ketul-2…baru betul…boleh pajal sama arrahnu….bila dia sebut arrahnu…geng terkejut…tahu jugak india ini pasal arrahnu…dia kata arrahu banyak untung..no interest..kata dia…geng senyum …lalu tambah cerita…dari geng sembang berdua dengan dia..dah ada 7 orang..hehehe maklum la..orang hairan bila bangsa lain cerita bab arrahnu

setelah geng bersembang geng yakin perniagaan emas amat menguntungkan dan akan berkekalan kerana banyak permintaan jadi geng bertekat nak teruskan usaha dalam berdakwah kepada orang akan kelebihan emas…dan membibing mereka dalam perniagaan emas khasnya yang dibawah geng916

diatas sokongan ramai geng telah ditemu ramah oleh harian metro….dan keazaman geng akan diteruskan…insyaallah

 

 

menuju kebebasan hutang dan menjana cashflow dalam income kita bulanan….dengan berniaga kita akan dapat 9/10 pendapatan dan kerja makan gaji 1/10….apa kata kita buat 10/10 kan best lagi banyak network…insyaallah saya akan kongsikannya nanti…

terikma kasih kepada anda semua hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasa anda kepada saya….

ohh tawaran untuk menjadi dealer Public gold telah disambung sehingga akhir tahun ini..jadi jangan lepaskan peluang ini…hubungi geng 0134353317…dan lihat kelebihan yang akan geng berikan demi membantu dealer-2 dibawah geng untuk mulakan perniagaan…bukan semua orang pandai berniaga…seperti geng jugak..mana pandai..tapi jika di beri tunjuk ajar dan panduan serta bantuan..insyaallah..boleh berjaya jugak..jangan putus asa sahaja…

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player