Kenaikan harga emas kedai emas

Assallammualaikum kepada para pembaca GENG916 diharap berada didalam keadaan sihat sejahtera. alhamdulillah dah tahniah geng ucapkan kepada para pembaca sekalian kerana telah mendapat keuntungan dari kenaikan harga emas..GENG nak mengucapkan ribuan kemaafan kepada para pembaca sekalian kerana baru-baru ini tidak dapat melayari atau memasukki blog GENG916…kesulitan ini disebabkan had bulanan blog geng dah overlimit…lihat dibawah

lihat ini geng capture pada 11/10/2010 bayangkan baru 11 hari…jadi kenalah upgrade

 

 jika kita lihat graft diatas peningkatan kehadiran pelawat ke blog geng916 tinggi pada hujung bulan september kebetulan bersamaan waktu kenaikan harga emas jadi geng pun terpaksa menaikan bandwith…bandwith niw kalau tak silap geng adalah had yg dibenarkan orang melayari blog yg kita daftar..ini berlaku kerana blog geng adalah blog berdaftar.. jika blog tak berdaftar mungkin tiada masalah…tetapi bila kita mula mengunakan blog untuk perniagaan adalah lebih baik kita berdaftar.pilihlah web hosting yang anda fikirkan bersesuaian…sebelum nie geng guna web hosting dari sukerihosting.com dan sekarang netkl…anda boleh cari web hosting yang anda semua suka. sekarang blog geng dah kembali berfungsi ..lihat dibawah

dengan bayaran RM100 setahun geng dapat ini…mungkin pada satu hari bila biz geng dah berkembang besar..mungkin kena upgrade lagi..hehehe tapi biasalah jika nak berniaga + nak kongsi ilmu kenalah berkorban dahulu

baik sekarang kita beralih kepada topik asal kita kenaikan harga emas mengikut kedai emas…. untuk makluman para pembaca sekalian geng mula main-main dengan emas nie pada hujung tahun 2009 dan pada masa inilah geng mula lihat harga emas…terutama harga emas di kedai emas

sebenarnya tuan-tuan dan puan-puan dimalaysia dan mungkin dunia harga emas tidak dikawal…diMalaysia kerajaan melaysia tidak mengawal harga siling emas dan BNM juga tidak menghalang dari kita berniaga atau menghasilkan jongkong atau produk-2 berasaskan emas. jadi tiada panduan yang utama. ini membolehkan berlakunya pesaiangan-2 dalam perniagan emas jadi banyaklah harga-2 yang ditetapkan oleh perniaga-2 emas…sebab tue kadang kala kita rasa pening nak ikut mana…jual emas yg sama tapi harga lain-2…biasalah tiada kawalan..jika peniaga emas nak untung jualan/sale dia akan naikan harga akhir barang kemas…jika nak lariskan jualan..turunkan harga emas sahaja tapi biasanya tidak cecah harga kos..habis kuat pun bagi diskaun 70%-80%…tapi pelikkan barang berharga boleh bagi diskaun sampai 70%-80%…tak percaya tunggulah.,mungkin hujung tahun nie ada sale oleh kedai-2 emas besar

jadi pekedai-2 emas ini mengunakan satu panduan harga emas sebagai penanda aras…biasanya dari FGJAM iaitu Faderalation of Goldsmiths and jewellery Associations of Malaysia (http://fgjam.org.my/) inilah harga silling emas..jadi biasanya peniaga-2 emas lain selain kedai emas akan guna harga ini untuk lawan harga…harga dari FGJAM biasanya digunakan oleh kedai-kedai emas seperti Habib Jewel, Poh Kong, Whah Chan, Tomei , dll kedai emas yg porpular di malaysia. jadi anda jika nak berniaga emas pastikan jangan hampir atau melebihi harga emas ini…hehehe

geng dah menjadi agen Public Gold sudah 11 bulan..sebab geng muladaftar awal bulan 12/2009…jadi geng dah tengok kenaikan harga emas yang dipaparkan oleh kedai emas…mari kita lihat pejalanan harga emas oleh kedai emas

anda boleh lihat sendiri harga emas dari hujung tahun lepas…baik mari kita lihat harga emas setahun selepas nya yakni sekarang

nah…bagaimana? kenaikan harga emas telah geng paparkan….geng ambil ini dari seminar yg en syukor jutawanemas bagi…ok dia kata pada Tahun 2001 harga emas RM46/gram dia beli untuk isterinya buat nikah….kemudia harga dibawahnya pada tahun 2010 adalah masa geng beli cincin untuk tunang..hehehe harganya RM134/g ini awal tahun….baik kita lihat pada hujung tahun 2010 yakni sekarang harga emas telah cecah RM151/gram…perggg perbezaan RM105/gram dari zaman en syukor dan zaman kita sekarang….bayangkan dari bulan 9 thn 2009 sahaja…RM137…RM138…RM133…RM138…RM143…RM137…RM146…dan RM151….bukankah ini dinamakan KENAIKKAN harga emas….dari RM137-RM151….berapa nilai gram kenaikan?RM14/gram..kalau ada emas 100g….dah untung RM1400 dalam setahun…sapa nak bagi…kalau ada 700g disimpan diarrahnu?tak RM9800…ini baru emas 916….kalau emas 999?kiralah hehehe RM135-RM160= beze harga RM25/gram…kalau simpan barang kemas 999 sebanyak 700g = RM17500(untung)…ini baru 700g…kalau 1kilo?gilalaaaaa…tak kerja pun tak apa..hahahaha tapi kena kerja..hehehe

dulu semasa mula-2 geng main emas..cerita kat orang pasal emas..semua buat pekak, taknak terima, dan ada yg kutuk hehehe biasalah terutama orang yg jual Mutual Fund,amanah saham,saham koperasi,simpanan melalui insuran dan lain-2 yg menjanjikan pulangan melalui pelaburan…

itu dulu..tapi sekarang…apa kata diorang?…diorang tak kata apa..diam sahaja..hehehe…inilah dia keuntungannya dari menyimpan emas..ohhh lupa nak cakap..harga diatas adalah harga untuk emas sahaja…belum harga retail..tak campur kos upah..workmanship…jadi kalau nak emas murah tanpa tukang hubungi geng..geng akan bagi pilihan…tapi para pembaca kena ingat..pelaburan emas adalah pelaburan jangka sederhana dan jangka panjang ada masa naik turun harga biasanya memakan masa 6bulan atau setahun bergantung kepada keadaan….jadi jangan risau.dan kenalah beringat..bila anda beralih kepada emas..anda bukan lagi menjadikan wang kertas sebagai simpanan tetapi emas, duit kertas jadi emas.jika nak untung jangka pendek..berniagalah emas…maksimumkan keuntungan meminimumkan kerugian..hubungi geng untuk mengetahui atau belajar ilmu-2 emas dail 0134353317

oh hampir terlupa..disini geng sertakan beberapa rujukan kepada pembaca untuk mengetahui kenaikan harga emas

harga-harga kedai emas

http://fgjam.org.my/

rujukan graft kenaikan emas untuk pelabur-2 dan peniaga emas

http://www.kitco.com/

http://goldprice.org/gold-price-malaysia.html

selain itu para pembaca boleh download MT4,InstaTrader, plus 500 atau lain-2 untuk dijadikan indicator monitor harga emas…tapi nak guna kena belajar..nak senang cari orang yang kaki main Forex…diorang pandai baca dan guna indicator…

ok sekian dahulu buat kali nie.diharap para pembaca semua dapat menafaat dari penulisan geng kali ini..dan geng mengucapkan berbanyak-2 terima kasih diatas kesudian anda membaca blog dan memberi komen-2 yg membina..terima kasih…insyaallah selagi geng mampu menaip…geng akan teruskan perkongsian ilmu ini.sharing is caring…

kepada anda dilur sana jika nak berniaga emas , Promosi menjadi delaer Public Gold masih berjalan sehingga hujung bulan ini…jika berminat boleh hubungi geng 0134353317

kepada yang nak beli emas pun boleh..silalah hubungi geng..insyaallah geng sedia membantu

geng juga mencari rakan kongsi seramai 10 orang untuk berniaga emas..jom sertai Rangkaian GENG916…mari kita berniaga emas…perniagaan emas harga naik pun untng..harga turun pun untung, orang beli kita untung, orang taknak beli pun kita untung..mari sertai..geng akan berikan beberapa inisetif kepada sesiapa yang sertai Rangkaian geng916 kerana

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

Leave a Reply

Get Adobe Flash player