Adakah emas pelaburan yang tepat?

Assalammualaikum kepada para pembaca sekalian..selamat hari raya aidilfitri dari geng916 dan ahli-ahli rangkaian geng916, sudah 10 bulan geng terlibat dalam pelaburan emas dan sekarang dah jadi peniaga emas. Alhamdulillah rezeki yang Allah berikan kepada geng, geng berharap para pembaca juga mendapat faedah daripadanya kali ini geng nak menceritakan adakah pelaburan emas ini merupakan pilihan yang tepat…

seperti semua orang tahu pelaburan emas adalah pelaburan jangka sederhana dan jangka panjang …tetapi ada jugak yang memberikan keuntungan yang tinggi pada jangka masa sederhana..baik apa-apa pun mari kita lihat graft kenaikan harga emas…kita mulakan dengan harga emas 10thn bermula dari tahun 2000 sehingga 2010

HARGA EMAS TAHUN 2000-2010

bermula dari harga emas usd300/0z pada Jan2000 harga emas melonjak naik sehingga usd 1281/0z…..kenaikan yang luarbiasakan…. baik mari kita lihat lebih dekat lagi harga emas pada tahun 2009 dan tahun terkini 2010

HARGA EMAS TAHUN 2009

HARGA EMAS TERKINI TAHUN 2010 DARI BULAN JAN-AWAL SEP.

jika kita lihat harga emas memang sedang naik…tapi anda nak tahu tak pada bulan september berapa tinggi harga emas naik? jom kita lihat….

HARGA EMAS TERKINI PADA BULAN SEPTEMBER 2010

tinggi tak?pada siang hari harga emas paling tinggi pada usd1281/oz dan pada malam semalam pada usd 1274/oz….kalau dilihat macam akan terus naik sahaja…kalau turun pun takle turun mana pun…..

baik mari kita lihat pulak harga awal tahun dan sekarang….

HARGA EMAS PADA 10/01/10

HARGA EMAS HARI INI 21/09/10

bagaimana ?dah nampak potensi simpanan logam kuning ini?ini baru keuntungan kepada sesiapa yang menjadikan emas sebagai penyimpan kekayaan/simpanan masa depan….tapi bagai mana pulak dengan tokey emas?berapa keuntungan mereka?hehehe baik mari kita ambil contoh tokey-tokey emas kecik public gold macam geng

ok dealar Public Gold akan dapat authorised jual emas dan beli emas dengan berpandukan harga web PG..jadi para pelangan akan lebih yakin yang mereka tidak akan teranaya seperti berurusan dengan kedai emas besar. susut nilai emas yg dikenakan oleh Public Gold adalah diantara 5%-6% kedai emas pulak adalah diantara 11%-45% tapi¬†kebanyakkan kedai emas potong¬†30%….ok menjadi delaer public gold, dealer akan mendapat komisyen terus setiap kali mereka membuat pesanan sebanyak 1.5% dari harga emas tempahan mereka dan 0.3% apabila menjual emas kepada Public Gold komisyen ini pulak akan diberikan setiap tengah bulan dengan bank-in check…anda nak tahu macam mana dealer boleh untung 5%-6% dari jual beli emas?baik saya akan ceritakan disini…mudah saja

katakanlah Ahmad memiliki 100g emas dibeli pada awal tahun 10/01/2010 yang berharga RM13649 kemudian dia nak menjualkannya kerana nak guna duit lalu dia jumpa dengan geng, jadi geng terpaksa mengunakan harga terkini tetapi bukan harga pada ruang we sell tetapi we buy yakni RM13607+30(kos penghantaran sebab dia beli emas dari geng) jadi total RM13637 cash dia akan dapat…setelah emas bertukar milik…tiba-tiba ada orang call geng nama dila Ali dan hendak membeli 100g emas…jadi kepada Ali geng akan jual mengikut harga we sell emas yang geng beli tadi jadi harganya bukan lagi RM13637 tetapi RM14323+30(transportation cost) jadi total harga RM14353….jadi emas itu bertukar milik dan menjadi milik Ali….apa yang geng dapat….RM14353-RM13637 = RM716….jadi dengan urusan jual beli tadi geng telah peroleh pendapatan RM716…boleh beli 1 dinar..hehehehe….jadi inilah dia kaedah ini jugak yg diguna pakai oleh tokey-tokey emas besar…dengan konsep trade-in…

pernahkah para pembaca ke kedai emas? pernah beli barang kemas?jika pernah beli tentu para pembaca tahu yang tokey kedai akan potong harga barang kemas yg kita trade-in dengan dia…tapi tahukah para pembaca kemanakan barang kemas yg kita trade tadi?hehehe ke meja display lah apa lagi…barang kemas yg kita trade tadi akan di check kualiti dan kesempurnaan dan di grade kan…katakanlah A,B,C…..A untuk sempurna masih elok…..B ada cacat sikit…..C rosak/patah….emas C kebarangkalian mereka akan jual semula kepada kilang…B pulak…mereka akan jual semula kepada pelangan dengan harga 2nd hand kata mereka…..tapi bagi grade A..hehehe dicuci cantik-2 dan diletakkan di dislay denga harga ?…hehehe harga terkini la…jadi untung atas angin 11%-45%….kalau dia potong 30%?hehehe untung 30% untuk satu barang…kalau dia jual 10 barang sehari? macam menjelang raya, kenduri kawin dan hujung tahun?hehehehe…SALE…..SALE…SALE sana sini…diskaun sampai 70%..hehehe tak pelikkah barang yg bernilai boleh bagi diskaun sampai 70%-80%?….hehehehe….ini baru harga emas belum masuk kos upah yg mengikut design atau pattern…..amacam?hehehe

ok cukup dahulu setakat nie…selepas nie geng nak tulis lagi satu artikal…nanti bila free-free sebab ramai orang tanya…emas mana yang nak dijadikan pelaburan nie atau nak dijadikan bisness?hehehe insyaallah geng akan tulis dah masuk dalam checklis dah…

ok kepada anda diluar sana yang nak menambahkan pendapatan dengan berniaga…jadilah tokey emas…insyaallah terjamin…kalau berminata nak jadi tokey emas dibawah syarikat Public Gold dan dibawah pemerhatian dan panduan geng boleh la hubungi geng di no 0134353317 . geng bukan nak ajak para pembaca buat MLM atau scam….just pure bizness….hanya perniagaan biasa jual beli mcm kedai runcit tetapi bukan jual barangan runcit tetapi jual barang berasaskan EMAS….geng nak kongsi rahsia ini…sebab benda nie ada didepan mata kita dari dahulu lagi…cuma kita tidak didedahkan…jangan lupa hubungi geng di 0134533317….geng nak kongsi dgn para pembaca kerana

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

9 Responses

  1. mohd radi says:

    as’kom tuan, saya ni sangat berminat dengan emas ni setelah membaca blog tuan ni..nk tya ckit lg (mgkn bukan last)..boleh tak emas ni memberi pulangan bulanan (mcm gaji bulanan)…klu blh, boleh tak tuan tunjuk caranya?

  2. Admin says:

    wsalam….
    ada memang ada..macam saya buat saya berniaga..saya jadi dealer emas..saya jual emas dan kemudian saya order saya dapat komisyen setiap 16hb..jadi saya dah ada cashflow untuk bantu saya jika ada kesempitan.samapai gaji kadang kala ada lebih…ini kaedah kalau kitan berniaga emas

    tapi ada satu lagi teknik yang ramai orang buat tapi akhir sekali pening…iaitu beli emas sebanyak RM150k….emas dipajak…kemudian overlap bila harga emas di arrahnu berubah…tapi cara nie saya tak buat sebab saya tahu resiko yg bakal menjelang..jadi saya tak nak cerita lebih-lebih sebab saya tak suka dan tak galakkan orang buat…kalau nak buat tangung sendiri…teknik yang akhirnya emas bukan milik kita…..

    jadi pada pandangan saya baik awak berniaga…kalau buat loan pun beli emas emas dan niaga…ini palinga baik dan selaman

  3. mohd radi says:

    Berapa byk modal yg diperlukan utk selesa berniaga emas ni mcm tuan buat?

  4. Admin says:

    dulu masa saya mula-2 join..harga nya RM39K…sekarang RM20k..
    sebenarnya kalau nak sedap ada emas banyak.senang cakap ada stock banyak…sebab kalau pelangan nak kita ada emas dah…
    selain menjual kita juga boleh membeli emas dari orang lain dgn harga lebih rendah..5%-6%..
    senang cakap kena ada 2 benda ..cash dan emas…biasanya saya akan ajar dealer-2 saya macam mana nak buat untung dengan kedua-2 benda cara ini…kalau ada modal RM50k dah best..20k beli emas…30k standby beli emas…jadi dapat komisyen dan keuntungan 5%-6%jual beli emas

  5. mohd radi says:

    kalau modal sebanyak 50k tu..anggaran sebulan boleh dapat berapa? saya duduk kat KL, klu sy brminat nak join melalui GENG..tuan blh turun sini tak?

  6. Admin says:

    begini saudara..keuntungan dari jual balik emas adalah bergantung kepada usaha kita mempromosikan produk kita..tak semestinya buka kedai..banyak cara lain..cara mudah adalah educate dahulu orang disekeliling kita mengenai emas..kenapa nak simpan emas dan kelebihan emas…insyaallah dengan tool marketing dan tunjuk ajar dan bibingan kita boleh berjaya ..rajin dan jangan putus asa…seperti yang saya katakan income menjadi dealer ada dua..satu komisyen sales order dan satu lagi belian emas dan jual semula…
    saya memang selalu ke kl..biasanya saya akan ada di sunway cawangan public gold ada situ..insyaallah saya akan turun..

  7. Admin says:

    kerana saya akan turun untuk beri training kepada dealer-2 baru dibawah saya dan lain-2

  8. mohd radi says:

    insyaallah..jika ada rezki nnti, sy akan call tuan seperti no. dlm blog ni kan..

  9. Admin says:

    insyaallah..ya betul 0134353317…insyaallah..rezeki sentiasa ada..Allah takkan biarkan kita susah…insyaallah..semuanya adalah kurniaan Allah..

Leave a Reply

Get Adobe Flash player