Usha-usha Kedai Emas di JB dan Skudai

Assalammualaikum kepada para pembaca sekalian…hmmm sudah setengah tahun geng berkecimpung dalam emas nie..dan geng tak sangka dalam banyak-2 bidang lapangan yang geng sertai, emas yang paling menonjol…hebat betul elemen ciptaan Allah ini…ini kerana seperti yg geng cerita, geng nie dah banyak kali gagal dalam sesuatu usaha untuk menambahbaik kehidupan..MLM bungkus 2 x pulak tue…jual Laptop takleh blah…repair PC ashik rugi sebab tak sampai hati nak ambil upah mahal..hmmm jadi lepangan-2 ini tak bertahan lama dan tak nampak hasil…tapi dengan biz emas nie..luar biasa..hehehe bayangkanlah hanya beberapa bulan sahaja geng dah jadi master dealer…hmmm terima kasih geng ucapkan kepada pihak Public Gold yng diterajui oleh Mr Louis Ng kerana menyediakan peluang-peluang seperti ini, geng berharap akan ada pihak yang akan mengambil contoh dari syarikat public gold ini.

dalam masa berkecimpung dalam arus emas banyak pengalaman-pengalaman yang geng perolehi terutama tentang emas la..tentu sekali…ilmunya, produknya dan pengunaannya…senang cakap..macam-macam ada..terima kasih kepada En syukor admin Jutawan Emas  dan Mohd Fazli (pokli) dengan bimbingan mereka geng berada di tahap ini dan tak lupa kepada rakan-rakan agen Public Gold, dengan perkongsian dari pengalaman mereka , geng berevolusi, tak lupa kepada pelangan-2 geng dan yang paling penting kepada Staff Public Gold sendiri dengan bantuan ada kerja geng menjadi mudah

dalam tempoh ini geng jugak dapat kenal kedai-kedai emas dengan lebih mendalam…geng dah kenal dengan Habib Jewel, Poh Kong, Wah Chan, D’Gem dan Puteri Jewellery yang semuanya terletak di sekitar JB dan Skudai, alhamdulillah dengan ilmu emas yg ada geng dapat masuk kedunia mereka, 

seperti baru-baru ini geng ada berjumpa 2 orang pelangan di jusco Tman U skudai…lepak sekejap di Sedap corner dalam jusco…sedap betul ice lemon tea disitu…boleh lepak lagi…dalam jusco ada Kedai Emas Poh Kong..bawa client ke situ saja nak servey…Poh Kong jual Gold Bar Bunga Raya dan gold bar tue diaorag leminate tebal…mengikut maklumat yg diberi oleh juru jual..kalau jual semula gold bar itu dipotong 20%….lagi murah dari habib jewel angsana sebab potong 30%….kalau emas bar lain pun Poh Kong akan potong 20% tapi tidak untuk jewellery…tapi kalau plastik laminate itu di buka…dikenakan bayaran tambahan extra untuk leminate semula…Poh Kong juga ada jual 1gram…harga ikut FGJAM…sekarang RM151/g..tapi hanya untuk 50g keatas sahaja..dibawah berat 50g ada kos tambahan…contohnya gold bar 1g..dijual dengan harga RM161/g..dia cakap ada kos upah…hmmmm mcm-mcm…emas Public Glod jugak best…

kenapa best?

1)perbezaan harga diantara emas yang di jual di PohKong dan Public Gold jauh berbeza, Poh Kong ikut harga FGJAM RM151/g dan manakala Public Gold kut harga antarabangsa yang pada masa tue RM143/g..hmmm jauh beza tue RM8/g..kalau 100g…mahu beza RM800 boleh beli dinar tue…rugi——

2)susut nilai…susut nilai Public Gold adalah diantara 5%~6% sahaja….tapi di pohkong RM20% dah la tue kalau laminate terbuka kena bayar untu laminate pulak..dan kena kapak lagi..rugi-rugi

hmmm amacam..tak percaya..anda pembaca boleh pie servey sendiri..jadi kesimpulan yg dapat geng katakan kesemua kedai emas diatas mengunakan rujukan harga dari FGJAM dan susut nilai mereka adalah diantara 18%~30% ..ok selamat beramal..hehehe…kalau ada apa-apa jangan malu-malu untuk hubungi geng kerana

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

You may also like...

3 Responses

  1. rosniza alias says:

    salam, saya sgt berminat nak jadi agen dan belajar ilmu ini. sila email saya any info yg blh membantu. terima kasih.

  2. Kebun Emas says:

    Informasi yang sangat menarik, memberi wawasan baru bagi saya, terima kasih

  3. Admin says:

    sama-sama….terima kasih kembali kerana melayari blog saya…semoga kita dapat berkongsi ilmu…

Leave a Reply

Get Adobe Flash player