Panduan nak jadi Dealer Public Gold cara GENG916 RAKAN EMAS ANDA

Assalammualaikum kepada para pembaca dan peminat emas…semenjak public gold mengumumkan promosi diskaun untuk jadi dealer…ramai orang yang menghubungi geng nak jadi agen tapi modal tak cukup..macam-macam rungutan ada…jadi disini geng nak bagi beberapa tips/panduan/cara/kaedah bagaimana nak ada modal untuk jadi dealer public gold…sebelum tue geng nak perjelaskan sesuatu

AMARAN KAEDAH YANG AKAN GENG TUNJUKKAN INI BUKAN SEMUA ORANG BOLEH IKUT..BERGANTUNG KEPADA KEADAAN MASING-MASING..FAHAM!!!!!

ok jika dah faham dan jelas jadi geng akan mulakan…tapi sebelum itu mari kita baca dulu syarat-syarat untuk jadi agen

syaratnya adalah untuk jadi dealer…seseorang itu mesti membeli mana-mana produk-produk dari PUBLIC FINE GOLD INTERNATIONAL SDN.BHD a.k.a Public Gold yang bernilai RM20000.00 termasuk kos pengangkutan

diantara produk itu adalah bullion gold 999.9, gold coin 999.9, dinar coin, silver bar999.9 dan barang kemas 916….boleh campur…tiada masalah janji mencukupi atau melebihi RM20,ooo.00, boleh bayar terus/dengan mengunakan easy payment dengan membayar 4 kali

ok sekarang dah faham syaratnya..jadi mana nak cari RM20K tue?

baik disini geng nak cerita sikit…hanya orang yg betul-2 nak jadi dealer saja iaitu nak berniaga emas sahaja yg boleh guna kaedah ini….

dalam malaysia ada 3 jenis golongan pekerja…1)kerja gomen..2)kerja swasta…3)kerja sendiri

macam kerja gomen..diorang sangat senang sebab boleh buat loan bank…sebab bank sayang dengan orang gomen…berlumba-lumba bank nak bagi..ceria saja jika orang gomen ke bank nak buat loan…selain guna duit sendiri orang gomen boleh buat loan…jadi tiada masalah…yg masalah jika dah takleh buat loan..mcm mana tue…ok nanti geng cerita

orang swasta pulak kalau nak buat loan pulak agak sukar sebab tak semua bank nak bagi..kecuali bank tue dah ada MOU dengan syarikat..kalau dapat buat pun kena ada penjamin dan jumlah hanya 5 bulan gaji sahaja…jadi harapan kepada KWSP…tue pun bukan boleh keluar untuk beli emas…beli ASB boleh la…hmmm kesian orang swasta..

bagi orang kerja sendiri pulak lagi susah tapi bergantung la..kalau income sehari seribu…masyuk tue..lagi masyuk dari org gomen dan swasta kerana berniaga….jual cucur udang pun kaya…jadi setiap orang ada masalah masing-masing…cuma jangan jadikan masalah sebagai alasan untuk berjaya…

sebenarnya ada banyak cara yang boleh kita buat untuk membolehkan diri kita jadi Dealer Public Gold…tapi geng hanya akan menerangkan kaedah yg geng rasa sesuai sahaja…antaranya

1)OPM

-buat OD bagi yg ada simpanan ASB yg bukan jenis pinjaman

-kredit card…daftar credit card banyak-2..5 keping yg limit RM4K..beli guna credit card…dapat emas…pajak..bayar credit card dgn duit pajak td…atau jual emas tadi walupun emas dah tak ada…janji dah jadiĀ  dealer

-buat loan ah long…jangan cari pasal

-Loan dari bank/koperasi jika layak

2)melalui Rangkaian GENG916 (maaf geng tak sediakan pinjaman wang…aku bukan ahlong/cetiĀ  hehehe)

melalui geng, geng sediakan peluang…caranya mudah…jadi saja sub -agen geng916..bagaimana nak buat?

jika anda ingin menjadi dealer PG..geng yakin anda dah ada ilmu pasal emas…jadi anda hanya perlu mencari pelangan untuk membeli produk PG melalui geng916…

contohnya…jika anda dapat cari pelangan katakan 5 orang setiap orang nak beli emas ..barang kemas ke, dinar ke, ataupun gold bar…janji sudah kumpul sampai 20K…jadi bila geng order kepada PG…geng akan daftarkan atas nama anda…cuma geng yg beli…jadi rekod pada PG adalah anda yg beli…FAHAM? mudah saja… ini caranya..jadi ceritalah, sampaikanlah ilmu emas…tapi pastikan anda ada emas dulu…baru boleh yakinkan orang

3)pakat la dengan isteri, saudara mara atau rakan taulan untuk jadi agen…

ok ini 3 cara yang geng perkenalkan kepada anda para pembaca…ingat fikir cara yang terbaik untuk jadi terbaik…geng sedia membantu anda kerana

GENG916

RAKAN EMAS ANDA