Panduan nak jadi Dealer Public Gold cara GENG916 RAKAN EMAS ANDA

Assalammualaikum kepada para pembaca dan peminat emas…semenjak public gold mengumumkan promosi diskaun untuk jadi dealer…ramai orang yang menghubungi geng nak jadi agen tapi modal tak cukup..macam-macam rungutan ada…jadi disini geng nak bagi beberapa tips/panduan/cara/kaedah bagaimana nak ada modal untuk jadi dealer public gold…sebelum tue geng nak perjelaskan sesuatu

AMARAN KAEDAH YANG AKAN GENG TUNJUKKAN INI BUKAN SEMUA ORANG BOLEH IKUT..BERGANTUNG KEPADA KEADAAN MASING-MASING..FAHAM!!!!!

ok jika dah faham dan jelas jadi geng akan mulakan…tapi sebelum itu mari kita baca dulu syarat-syarat untuk jadi agen

syaratnya adalah untuk jadi dealer…seseorang itu mesti membeli mana-mana produk-produk dari PUBLIC FINE GOLD INTERNATIONAL SDN.BHD a.k.a Public Gold yang bernilai RM20000.00 termasuk kos pengangkutan

diantara produk itu adalah bullion gold 999.9, gold coin 999.9, dinar coin, silver bar999.9 dan barang kemas 916….boleh campur…tiada masalah janji mencukupi atau melebihi RM20,ooo.00, boleh bayar terus/dengan mengunakan easy payment dengan membayar 4 kali

ok sekarang dah faham syaratnya..jadi mana nak cari RM20K tue?

baik disini geng nak cerita sikit…hanya orang yg betul-2 nak jadi dealer saja iaitu nak berniaga emas sahaja yg boleh guna kaedah ini….

dalam malaysia ada 3 jenis golongan pekerja…1)kerja gomen..2)kerja swasta…3)kerja sendiri

macam kerja gomen..diorang sangat senang sebab boleh buat loan bank…sebab bank sayang dengan orang gomen…berlumba-lumba bank nak bagi..ceria saja jika orang gomen ke bank nak buat loan…selain guna duit sendiri orang gomen boleh buat loan…jadi tiada masalah…yg masalah jika dah takleh buat loan..mcm mana tue…ok nanti geng cerita

orang swasta pulak kalau nak buat loan pulak agak sukar sebab tak semua bank nak bagi..kecuali bank tue dah ada MOU dengan syarikat..kalau dapat buat pun kena ada penjamin dan jumlah hanya 5 bulan gaji sahaja…jadi harapan kepada KWSP…tue pun bukan boleh keluar untuk beli emas…beli ASB boleh la…hmmm kesian orang swasta..

bagi orang kerja sendiri pulak lagi susah tapi bergantung la..kalau income sehari seribu…masyuk tue..lagi masyuk dari org gomen dan swasta kerana berniaga….jual cucur udang pun kaya…jadi setiap orang ada masalah masing-masing…cuma jangan jadikan masalah sebagai alasan untuk berjaya…

sebenarnya ada banyak cara yang boleh kita buat untuk membolehkan diri kita jadi Dealer Public Gold…tapi geng hanya akan menerangkan kaedah yg geng rasa sesuai sahaja…antaranya

1)OPM

-buat OD bagi yg ada simpanan ASB yg bukan jenis pinjaman

-kredit card…daftar credit card banyak-2..5 keping yg limit RM4K..beli guna credit card…dapat emas…pajak..bayar credit card dgn duit pajak td…atau jual emas tadi walupun emas dah tak ada…janji dah jadiĀ  dealer

-buat loan ah long…jangan cari pasal

-Loan dari bank/koperasi jika layak

2)melalui Rangkaian GENG916 (maaf geng tak sediakan pinjaman wang…aku bukan ahlong/cetiĀ  hehehe)

melalui geng, geng sediakan peluang…caranya mudah…jadi saja sub -agen geng916..bagaimana nak buat?

jika anda ingin menjadi dealer PG..geng yakin anda dah ada ilmu pasal emas…jadi anda hanya perlu mencari pelangan untuk membeli produk PG melalui geng916…

contohnya…jika anda dapat cari pelangan katakan 5 orang setiap orang nak beli emas ..barang kemas ke, dinar ke, ataupun gold bar…janji sudah kumpul sampai 20K…jadi bila geng order kepada PG…geng akan daftarkan atas nama anda…cuma geng yg beli…jadi rekod pada PG adalah anda yg beli…FAHAM? mudah saja… ini caranya..jadi ceritalah, sampaikanlah ilmu emas…tapi pastikan anda ada emas dulu…baru boleh yakinkan orang

3)pakat la dengan isteri, saudara mara atau rakan taulan untuk jadi agen…

ok ini 3 cara yang geng perkenalkan kepada anda para pembaca…ingat fikir cara yang terbaik untuk jadi terbaik…geng sedia membantu anda kerana

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

13 Comments

  1. 1
    aizu.. says:

    salam..
    katakan,sy nk guna cara melalaui rangkaian geng..
    sy dapat cari seorang pembeli emas shj tp dgn nilai 20k..boleh ke pembeli tu dgn saya dpt jd agen PG?

  2. 2
    Admin says:

    wsalam….
    jika seorang pembeli yng boleh beli dgn 20k..jadi dialah yang akan jadi dealer…sebab dia boleh beli 20k…kalau awak nak jadi dealer..kenalah maklum kat dia..yang awak akan jadi dealer dan bukan dia

  3. 3
    habib says:

    salam admin..macam mana dealer nak buat utk dpt untung bila ada pelanggan nak beli produk emas? boleh terangkan step by step? sebenarnya saya ada cash sendiri utk jadi dealer..

    terima kasih atas penerangan

  4. 4
    habib says:

    satu lagi tuan admin..lupa nak tanya..macammana kita nak tau yang emas tu pure atau tak? ada alat timbang yang kita dapat setelah jadi dealer? atau boleh dibeli alat timbang tu? kalau boleh ..di mana yer?

    tima kasih

  5. 5
    Admin says:

    WSALAM…
    biasanya dealer akan untung apabila emas yang dijualnya kepada pelangan kemudian dealer tue order semula…contoh…
    dealer A jual emas 20gram kepada pelangan B…apabila delaer A jual emas 20gram kepada pelangan b..selesai saja urusniaga…delaer A mesti order 20gram itu semula…apabila delaer A order 20gram tue..maka dia akan dapat komisyen dari 20gram tadi

    komisyen hanya akan diberi apabila dealer membuat tempahan emas baru dari syarikat

  6. 6
    Admin says:

    untuk mengetahui ketulinan sesuatu emas…banyak taknik yang boleh kita gunakan…yang paling biasa dan mudah adalah dengan mengunakan Alat yg dinamakan Densimeter…diarrahnu guna ini begitu jugak dengan syarikat PG
    PG tidak bekalkan alat penimbang…biasanya dealer akan beli sendiri..kalau nak saya boleh uruskan

  7. 7
    habib says:

    terima kasih banyak tuan admin atas penjelasan..saya memang berhajat utk jadi dealer dan sekarang ni pun saya dok membaca dan banyak buat research pasal perniagaan emas..cuma ada sket halangan utk aktifkan diri..saya sebenarnya masih berada di luar negara atas tugas rasmi..agak susah utk berurusan dengan pelanggan di malaysia..saya tgh dok pikir ni camner nak buat..ada solution ker tuan admin?

  8. 8
    habib says:

    seperkara lagi..sekiranya kita membeli produk emas yang bukan dari public gold..contohnya kita membeli barang kemas emas di luar negara, adakah boleh dijual kepada public gold dengan harga semasa?

  9. 9
    Admin says:

    tak apa tuan habib…langkah yg baik cari ilmu dulu…nak melabur pasal emas kena ada ilmu…
    tak apa pelangan kita tak semestinya di m’sia..jika diluar negara pun boleh..emas adalah emas tak kira cop apa pun..dinilai dari ketulinan dan berat sahaja
    public gold menerima semua emas dan dinilai ikut semasa..dan ada spread…

  10. 10
    habib says:

    terima kasih tuan admin..insyaallah bulan ogos saya akan balik malaysia utk bercuti..sekiranya berkesempatan, saya ingin berjumpa tuan

  11. 11
    Admin says:

    insyaallah…

  12. 12
    habib says:

    salam tuan,

    public fine gold ada tak application dalam iphone untuk kita keep track pergerakan harga emas? leceh gak klu bwk notebook ke mana-mana. saya tgh serius study pasal pelaburan emas ni

    syukran

  13. 13
    Admin says:

    wsalam…
    setakat nie PG tak ada app. lagi…tapi kalau iphone ada tenet atau wifi…tengok dalam web…atau sms kepada PG…tapi kena bayar RM0.30

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player