Dapat RM6000 dalam 20 minit…..Modal 20g..dapat 6 Dinar

Assalammualikum..kepada para pembaca geng..dah beli emas..dah beli?Alhamdulillah..tahniah..kerana anda adalah seorang yang bijak kerana memilih emas sebagai altenatif asset…

semenjak geng berkempen tentang emas terutama dalam facebook…macam-macam massage kritikan teguran idea dll…seronok betul…sebab ada orang beri respon…ini yang geng nak..maknanya geng nie bukan menyalak kepada dinding la.hehehhe…cuma di sini geng nak pohon maaf kepada sesiapa yang kehilangan pelanggan diatas peralihan pilihan yang di buat oleh pelangan mereka ke pada emas…jadi geng minta maaf kepada penjual-penjual saham..kepada pencari-pencari downline MLM…kepada penjual penjual benda-benda lain..geng minta maaflah…geng cuma menceritakan pekara yang sebenar..dan terpaksala buat perbandingan..sebab takkan geng nak bandingan simpanan emas dengan simpanan emas?…0-0 la jawab nya ….maaf yek…

ok kali nie geng nak cerita pulak pasal pembeli-pembeli emas yang masih lagi bersifat 4D (duduk, diam ,dapat ,duit)….kenapa geng cakap begini?kerana masih ada…ok sebelum tue geng nak minta maaf kepada pelangan-pelangan yang membeli emas..tak kira pelangan geng atau pun pelangan agen PG lain..geng bukan nak mengherdik atau menghina tuan-tuan dan puan-puan..cuma geng nak menyedarkan yang apa yg tuan-tuan beli itu emas…emas nie adalah ibu kepada kekayaan…haaa bukan ibu duit…mai..geng nak ajar macam mana nak tarik emas..hehehhe gilo apa…bukan..nak ajar naj gandakan emas…..

ok sebelum tue..mukadimah…

kebanyakkan pelangan geng yang membeli emas..ada banyak tujuan…

  1. nak bayar hutang kredit card
  2. nak untung dari jual beli masa harga naik
  3. nak bayar PTPTN (yang nie porpular)
  4. modal perniagaan
  5. pelaburan gabungan….emas+asb…dll
  6. dan macam-macam

tapi adakah dengan menbeli 50g atau 20g emas boleh langsaikan semua itu..tentulah tidak…kerana ada beberapa pekara yg dibuat oleh pembeli emas terhadap emas mereka:-

  1. simpan tunggu hujung tahun untuk kenaikan
  2. gandakan emas melalui kaedah 1 bulan 1dinar yang geng ajar

ok disinilah yang membezakan orang bijak dengan orang cerdik(dalam bahasa kedah cerdik nie macam kretif dan inovatif…”mana ada org kedah cakap hang kreatif dan inovatif betoi”..orang kedah akan cakap…”hang nie cerdik betoi la”..haaaaa..jadi jgn salah faham )..ok main point

sebelum nie geng ada ajar para pembaca mengenai cara-cara nak merempit emas dengan mengunakan Ar-Rahnu…dalam tajuk

http://geng916.com/2010/02/bagaimana-nak-menambah-emas-dengan-bantuan-ar-rahnu/ dan http://geng916.com/2010/02/pengalaman-aku-merempit-vroom-vroom-vrooommmmmm/

ok..kali nie geng nak ajar macam mana nak tukar 20g ke pada RM6k dalam 20 minit!!!..hah!!! biar betul?mcm mana emas 20g boleh bernilai RM6k?skim cepat kaya ke ?..tikam nombor ke?skim pelaburan emas ke?…hehhehehe tak lah..ini cuma cara altenatif yang geng nak berikan kepada semua pelangan-pelangan emas…..kepada sesiapa yang membeli emas..selain dapat emas dari geng..geng jugak akan memberi panduan-panduan dan kaedah-2 nak manipulasi emas tue….hehehhe En Syukor Admin jutawan emas  cakap…nilai emas tak boleh dimanipulasi….tapi sekarang geng nak ajar macam mana nak manipulasi emas pulak..hehehehe…

ok..konsepnya masih sama..iaitu mengunakan A-rahnu jugak….

ok mari mula…geng guna 20g.sebab ini emas yang antara terporpular dan katakanlah nilai gadaian emas 999 RM140 dan emas 916 RM129 (ikut semasa )

  • 20g

bawa 20g pergi pajak…akan dapat 65%(sila rujuk pengiraan pada artikal yg lalu..http://geng916.com/2010/02/bagaimana-nak-menambah-emas-dengan-bantuan-ar-rahnu/ ). lebih kurang RM1820 (20g nie kita anggap sebagai modal Nilai Marhum  = RM2800 )…jadi bulan-bulan RM1820/6 =RM303.30 dan upah simpan pulak adalah 0.7% dari harga marhum….7% x RM2800=RM19.6…jadi jika kita bayar selama 6 bulan…RM19.6 x 6 =RM117.60(tamat 6 bulan)

duit RM1820 pada masa yang sama beli dinar….katakan 1 dinar RM 560..jadi boleh beli…3 keping 1 dinar dengan berjumlah…RM1680…jadi baki belian dinar tadi dengan duit pajak adalah RM140 (jangan joli lagi baki duit nie)

  • 3 keping 1 dinar (3 dinar)

dipajakkan semula 3 dinar tadi nilai marhum RM1644.75..dapat 65% = RM1069….bayar bulan RM178.2..upah simpan pulak RM11.51/bln..6 bulan=RM69

duit RM1069 beli dinar lagi..1 dinar RM560….jadi boleh beli 2 keping 1 dinar la..RM1120.. (ehh tak cukup nak beli 2 dinar nie!! nak tambah pakai duit mana?..aduhh duit baki pajakkan tadi la..kan ada lebihan RM140?..jadi topupkan la……RM1069+RM140 =RM1209 ..haaa kan cukup..siap lebih lagi..RM1209-RM1120 = RM89 .. jangan joli duit nie..simpan)

  • 2 keping 1 dinar (2 dinar)

pajakkan semula 2 dinar nilai marhum RM1096.50….jadi dapat = RM712.70…jadi bulan-bulan RM118.80/bulan. upah simpan pulak…..RM7.70/b….6 bulan =RM46.

beli 1 dinar pulak RM560..jadi baki RM152.70…. ok..baki nie RM152.70 dan RM89 nie buat apa?suka hati korang la…tapi kalau geng beli lagi 1 dinar..hehehe..jadi RM152.7+RM89= RM 241.7….. 1 dinar RM560 ..oleh itu   kena tambah lagi RM560-RM241.70= RM318.30… tambah saja dgn duit poket untuk beli bonus 1 dinar lagi tanpa pajak….

ok sekarang dah ada berapa keping emas?

  • 20g (ada di Ar-rahnu)
  • 3 keping 1 dinar (ada di AR-Rahnu)
  • 2 keping 1 dinar(ada di Ar-rahnu)
  • 1 keping 1 dinar (ada dalam tangan)

jadi jumlah semua emas? 20g sekeping, 1 dinar ada 6 keping (1 dinar 4.25) 6 keping? = 4.25g x 6 =25.5g

ok berapa bayaran bulan-bulan untuk tebus emas?…..RM303.30 + RM178.2 + RM118.80 = RM 6oo.30/bulan sahaja…

upah simpan…..20g = RM117.60 , 3Dinar = RM69, 2 Dinar = RM46….jadi total upah simpan…117.60+69+46 = RM232.6 sahaja…. 

berapa la jumlah nilai emas yang dibeli dalam 20 minit?….

katakan kita ambil harga 20g = RM2700, 1 dinar RM562 (6 keping = RM3372) jadi total harga emas yang kita ada…Rm2700+RM3372 = RM6072 (ehhh!!! biar betul?…kenapa tak percaya ka?)

jadi dalam masa 6 bulan tuan-tuan dan puan-puan akan ada emas yang nilainya RM6072….umpama kita simpan duit bulan-bulan RM1000 dalam bank..6 bulan ada RM6000….tapi dengan cara ini tuan-tuan hanya perlu simpan RM600 sebulan sahaja…jimat RM400( ini nak buat apa?ahhh pikir la sendiri…jadilah pembeli bijak dan cerdik hehehehe)

oklah jom kita samakan emas yang terkumpul dengan harga terkini emas Public Gold dan Public Dinar

  • emas 20g = RM2722
  • 1 dinar = RM562 => 562×6=RM3372
  • jumlah semua nilai emas….RM 6094

pastu buat la lagi sekali lagi 6 bulan…katakanlah sama…jadi RM6094 x 2 penggal = RM12188 setahun..Tidakkkkkkkkkkkk!!!!  banyak nya duit akuuuuuuuuu…..

kalau x 10 thn? @  20thn? haah..kiralah sendiri…jangan sampai sakit jantung sudah sebab terkejut….

jadi berapa modal sebenarnya?hehehe 20g saja..+ ekstra RM318.30 sahaja..hehhehe…hebat betul bila ada emas nie….

ok macam mana?semua ini dalam masa 20 minit sahaja..tapi kenapa 20 minit? good question

ok ini kerana harga public gold berubah setiap 20 minit hehhehe..jadi kena cepat lock…ok

baik katakan lepas baca artikal nie tuan-tuan dan puan-paun dah nak buat..apa yg perlu buat dulu:-

  1. emas 20g kena ada
  2. pastikan agen anda ada stok emas
  3. pastikan anda komputer berinternate bersama anda
  4. anda tahu lokasi ar-rahnu
  5. pastikan agen anda free waktu nak buat nie..sebab anda kena bawa agen pergi sekali di ar-rahnu…
  6. pastikan ada dah buat kiraan dulu
  7. budget kena ada la…

amacam?cuba buat kiraan sendiri dengan merujuk laman web public gold dan public dinar..anda pasti terkejut….ohh untuk renungan..bagi sesiapa yang nak buat bandingan simpanan emas dengan simpanan saham amanah…lihat gambar dibawah…Graft harga emas VS keuntungan dividen amanah saham…dan cuba fikirkan (klik untuk besarkan)

ok..ada apa-apa boleh call Geng di 013-4353317…. nak beli emas pun boleh call geng..kalau nak jemput bagi taklimat pun boleh..heheheh..nanti bila ber jaya hebahkanlah….(pahala bila kita kayakan orang lain)..kepada sesiapa nak ambil artikal nie dan postkan dalam blog nya..silakan geng bagi..ilmu free…tapi sila tulis dari mana sumber yek…terima kasih…ohhh minta daftar dalam blog geng nie yek..

p/s hampir terlupa…macam mana nak dapat cash? hmmm pajak atau jual saja…tapi kalau geng pajak saja ..pastu deal dengan agen suruh cari pelangan untuk beli emas yg dipajak…bagi la upah kat agen..RM50/sale pon ok..ingat senang ke agen nak kempen dan cari idea untuk keuntungan pelangan?ala tak luak pun RM50..hehehhe….

ini adalah hadiah dari geng kepada semua pembeli emas terutama pelangan geng…siapa kata beli emas takleh kaya?hehehhe nak beli call geng…kita bincang untuk cambahkan emas…ingat dengar cerita thn  nie emas akan naik kepada USD1350/oz…..sekarang dah USD1117/oz…jadi jangan lambat..heheheh manalah tahun tahun nie dapat lagi 37% atau lebih..insyaallah

You may also like...

5 Responses

  1. emaskini says:

    kaedah ini memang bagus tapi pastikan anda betul-betul berdisiplin coz takut tidak tertebus emas td.

  2. Admin says:

    ye kena disiplin…seperti kempen -s saya yang lain…penerapan disiplin dalam kewangan ditekankan…serta penyedian akaun…yg baik…inilah peranan agen…pendapat saya..para agen jgn fikir nak lariskan sale saja…tunjuk ajar kena diberikan kepada pelangan…

  3. mohd radi says:

    As’kom tuan…katakan emas sudah ada dlm pegangan kita..camne cara nk simpan yg paling selamat dan praktikal serta kurang kos?

  4. Admin says:

    wsalam….pandai-pandai la nak simpan…hehehe..kita simpan panstikan kita tahu dimana tempat rahsianya

  5. mohd radi says:

    tuan..blh bg tips camne tuan simpan emas yg byk2 tu?..

Leave a Reply

Get Adobe Flash player