Autodesk AutoCAD….produk yang mesti tahu

Assalammualikum..kepada para pembaca blog geng …kali nie geng ak bercerita pasal pekara lain selain dari emas…yelah ada orang suka emas..geng cerita pasal emaslah..sebab kalau kita suka sesuatu itu..kita akan kuasainya dan berilmu serta beramal dengan nya..jadi sekarang geng nak bercerita pasal perisian yang sangat porpular dalam bidang kejuruteraan…walaupun banyak jenis perisian dan kebetulan geng tahu kebanyakkanya seperti AutoCAD..master cam…inventor…sketchup…solid work..catia dan lain-lain…tapi yang geng dah mahir adalah Autocad dan inventor

pengalaman geng dalam perisian AutoCAD bermula pada tahun 1995 masa tue Autocad yang diperkenalkan kepada geng adalah AutoCAD 13..di perkenalkan oleh pakcik geng yang berkerja sebagai arkitek…masa tue geng tak berminat sangat..sebab tak faham pengunaannya…bukan senang nak belajar Autocad kalau kita tak tahu tujuan autocad ini…

ok..AutoCAD adalah satu perisian CADD…computer aided draughting and design…lukisan berbantukan komputer….biasanya pengunaan nya didalam bidak kejuteraan..tak kiralah dalam bidang mekanikal…bangunan..kimpalan dan lain-lain… fokusnya lukisan yang dihasilkan adalah dalam bentuk 2D dan 3D…lukisan macam mana?lukisan yang di maksudkan adalah lukisan teknik/ lukisan kejuruteraan

http://www.flickr.com/photos/geng916/4339984545/

yang biasanya lukisan ini memakan masa untuk disiapkan dan memakan kos yang tinggi jika hendak melukis semula..jadi AutoCAD di gunakan untuk mengatasi permasalah ini.biasanya kalau hasilkan lukisan yang saiznya A4..secara manualnya memakan masa lebihkurang 12-18 jam bergantung kepada kepayahan lukisan ini…jadi dengan mengunakan autocad biasanya utk hasilkan full design dari 2D ke 3D…6jam-4jam…

untuk menpelajari Autocad..adalah lebih elok seseorang itu dah biasa dengan ilmu kejuruteraan…seperti lukisan teknik…tapi tak ada pun tak jadi masalah…boleh belajar…seperti dibawah..

http://www.flickr.com/photos/geng916/4340727472/

ada dua jenis kaedah untuk belajar autocad…1) belajar perisian Autocad…2)Belajar Pengunaan Autocad…jadi kaedah yang bagi pandangan geng adalah kaedah Pengunaan..sebab melalui latihan kita akan lebih mahir dengan Autocad

harga pasaran untuk belajar autocad adalah sekitar RM1500..untuk 48 jam…ada jugak RM650 untuk 3 hari…bergantung dengan tempat…tapi geng ada promosi untuk para pembaca…pembaca boleh belajar AutoCAD dengan separuh harga…RM300 jika para pembaca membeli sebarang produk Public Gold tak kira berapa gram emas 999 pun 20g..50g ataupun 100g.. promosi ini akan di teruskan sampai bila-bila…jadi jangan lepaskan peluang ini…

untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi geng di no 0134353317…atau email di ryz_rizan@yahoo.com

You may also like...

1 Response

  1. sales tax says:

    My partner and I really enjoyed reading this blog post, I was just itching to know do you trade featured posts? I am always trying to find someone to make trades with and merely thought I would ask.

Leave a Reply

Get Adobe Flash player