Macam mana nak buat keuntungan dengan emas?…part1

Assalammualaikum…salam sejahtera dan salam 1Malaysia kepada para pembaca sekalian..hehehe minat yek tentang tajuk diatas…hehehe dalam tulisan kali nie saya akan tunjukkan kepada ada kaedahnya..kaedah nie bukan saya yg jumpa tapi dipeturunkan kepada saya oleh sifu-sifu emas seperti mahaguru jutawan emas en.shukor(dah jadi mahaguru) dan sifu saya (introducer agen)mohd Fazli a.k.a Pokli….

untuk melakukan pelaburan emas..beberapa ilmu harus dipelajari dan difahami…semuanya telah saya tulis sebelum nie…senang cakap anda mesti tahu:-

  1. Cerita-cerita emas…kenapa emas…dll..pasal emas lah
  2. sumber-sumber emas
  3. cara nak cari duit untuk beli emas..(belum tulis lagi)
  4. cara-cara nak buat untung dengan emas

selain dari ilmu ada beberapa pekara lagi kena ada dalam diri kita supaya kita boleh berjaya insyaallah:-

  1. Ilmu atau maklumat(yg diatas)
  2. Orang yang dah berjaya (kalau pilih saya, boleh tapi saya belum berjaya baru 10%..baru mula la katakan)
  3. mentor atau guru (contohnya en shukor dan pokli)
  4. sistem yang dah berjaya(dah ramai dah berjaya..agen dan ramai..mestila berjayakan)

ok untuk mulakan cerita mari kita kenal dulu dengan lubuk buat keuntunggan dengan emas..bagi aku ada 2..ada lagi tapi bagi aku..ada 2 saja buat masa nie….. yg lain aku tak try lagi

  1. Public Gold
  2. Ar-Rahnu

Ar-rahnu dah cerita..sekarang aku cerita pasal Public Gold..hehehe macam mana nak buat untung dengan Public Gold

mari kita berkenalan dengan public gold …

Selain daripada Maybank dan UOB Bank, terdapat sebuah syarikat tempatan yang mengeluarkan sendiri emas pelaburan dan dijual pada harga pasaran antarabangsa. Nama syarikat ini ialah Public Fine Gold International Sdn. Bhd. (Public Gold) Syarikat ini beralamat di Penang. Ini adalah alamatnya:
 
Public Fine Gold International Sdn Bhd (818840-U)
 12E Ground Floor,
Jalan Rumbia,
 11900 Bukit Jambul, Penang.
www.publicgold.com.myTel : 04-644 9999
 
 
 Untuk pengetahuan anda, Public Gold tidak ada kena mengena dengan Public Bank.
 
 
 
ini Ibu pejabat Public Gold di Bukit Jambul …kalau nak pergi kesana senang saja..kalau pening nak cari lokasi..petuanya mudah..cari saja Bukit Jambul Plaza..kerana Public Gold berada betul-betul depan Bukit Jambul Plaza…pintu masuk utama komplek ini…Public Gold juga ada buka 2 cawangannya di Penang dekat Padang Kota Lama di Jalan Bishop dan cawangan terbaru di Selangor di bandar Sunway
info terbaru dari Public Gold diorang akan buka cawangan baru di Kelantan (kota Bahru), di Kedah (Sungai Petani dekat Public Bank ..hehehehe dekat benar dengan rumah aku..5 minit saja..senang nak beli hahaha beruntung orang sungai petani) dan di Johor di bandar Johor Bahru(lokasi nanti aku update) hmm mungkin korang rasa tak banyak cawangan dan susah..tapi jangan lupa..Public Gold ada ramai agen…aku salah sorang..hehehehe..
ok antara produk-produk keluaran Public Gold adalah berkenaan dengan emas pelaburan tapi di bukit jambul ada buka kedai emas Public gold di tingkat bawah HQ…
 
 
 
 
 
 
antara produk-produk Public Gold
 
 

 

 
  

 

macam mana nak tahu harga?…Public gold ada buat laman web untuk memudahkan kita mengetahui harga emas..kerana harga nya sentiasa berubah setiap 20minit..untuk mengetahui harga emas jongkong dan syiling emas 999 24K:- http://publicgold.com.my/index.php  manakala untuk mengetahui emas public dinar 916 22K pulak:- http://publicdinar.com/

boleh clik gambar di bawah

Public Gold

Public Dinar

 

ok bagaimana nak beli…ada 5 cara:-

  1. datang sendiri ke Public Gold dengan bawa duit cash
  2. datang sendiri ke public gold bayar dengan credit card (ada charge 3%)
  3. Guna ATM/bank deposit tranfer (tapi slip bank/ATM kena bawa untuk pengesahan bayaran)
  4. Guna Internate banking tranfer Maybank2U dan E-public banking
  5. Beli saja pada agen-egen public gold…

untuk setiap pembelian emas jongkong & syiling ada kena bayar tambahan pengakutan..kecuali ambil sendiri di Ibu Pejabat di Bukit jambul..lain-lain cawangan dan agen akan dikenakan bayaran tambahan, nilai-nilainya seperti berikut:-

Public Gold jugak menyediakan peluang-peluang perniagaan kepada sesiapa yang ingin menjadi tokey-tokey emas dengan menjadi Master Dealer Dan Normal Dealer…apa kelebihan jadi dealer?..nanti saya ceritakan…
Kaedah nak jadi Master dealer… mesti ada modal Rm300k….mahalnya…taklah..ini untuk beli emas la..bukan isi borang..hehehe…Rm150K untuk beli emas jongkong dan syiling 25k emas 999 dan lagi Rm150K untuk beli syiling Dinar Emas 22k 916…ini kalau nak jadi master dealer la…boleh ambil agen/dealer dan komisyen jualan pun besar…(ehhh macam MLM pulak..tidak ini bukan MLM…cuma ada komisyen jualan saja bukan komisyen cari downline..hehehe…
ok  kalau tak mampu..boleh jadi normal dealer..agen kecik..modal kecik..syaratnya mesti beli satu set produk emas…yaknie..emas 20g, 50g bar, 50g coins, 100g, 1 dinar coins, 5 dinar dan 10 dinar…ini saja..tapi harga kena ikut harga semasa la..macam aku dulu jadi agen Rm39k dan dapat benda mcm dibawah…

korang akan dapat Fail pasal Public Gold, Pemplet Public Gold & Public Dinar dan set produk emas dalam Casing…semua RM39100.00…emas Rm39k…casing Rm100 saja..bekas tak ambil pun tak apa..tapi aku nak la…cantik bila emas duduk dalam bekas..hehehe tak caya..tenggok dibawah

kan cantik…setiap emas nie didatangkan dengan sijil ketulinan..mcm surat beranak la..hehehe…jangan hilangkan kerana kalau nak jual balik emas nie kepada Public Gold..kena potong Rm20..rugiooo..Rm20 boleh buat macam-macam….sijil seperti dibawah..dan lihat saiz emas…

ini pulak perbandingan gold bar dengan KAD MESRA Petronas….

ok ini lah kisah serba sedikit pasal Public Gold dan kisah agen…kalau ada soalan boleh tanya…ok seterusnya mcm mana nak tambah emas dengan modal kecil mengunakan public gold..hehehe..boleh untung sekali…tungguuuuuuu….bersambung

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player