Pajak Gadai Ar-Rahnu (Pencerahan dan Penjelasan)

Semenjak akhir akhir ini geng menerima banyak wassapp bertanyakan mengenai gadaian geran kenderaann….

oleh itu geng nak jelaskan disini iaitu:-

  1. Geng916 bukan kerja dengan mana mana ar-rahnu
  2. Geng916 hanya boleh bagi khidmat nasihat info pasal arrahnu dan cara-cara nak manafaat dari arrahnu sahaja
  3. Geng916 x buat skim jual beli emas guna Ar Rahnu
  4. Ar-Rahnu adalah satu institutsi Pajak Gadai Islam
  5. Ar-Rahnu setakat yang geng tahu hanya terima gadaian Emas sahaja cuma ada satu Arrahnu yang terima perak dan satu arrahnu yang terima berlian (itu pun geng dengar dengar sahaja)
  6. Ar-Rahnu tidak terima pajakkan kenderaan atau geran rumah atau Tanah

semoga dengan penjelasan ini geng berharap para pembaca tidak terkeliru dan tidak terjebak dengan penipuan. Jika ada para pembaca ada info mengenai Ar-Rahnu yang terima gadaian selaian EMAS, PERAK,atau Belian seperti geran Tanah kereta dll harap dapat kongsikan dengan geng..disini geng nak kongsikan ar-rahnu yang menerima gadaian produk Public Gold

 

arrahnu-of-public-gold-450x427

ok jika anda ada sebarang pertanyaan pasal emas…nak labur emas…nak beli emas…dan nak niaga emas…atau apa-2 pasa emas…sms kepada saya sahaja….0134353317….anda boleh call juga..tapi baik anda sms sahaja geng…sebab geng akan hubungi anda…..mari rebut peluang keuntungan 10% dan setahun 20%-40% dengan emas

jadi jangan lupa hubungi geng 013.435.33.17

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

Tak Tahu Bertanya, Sesat Jalan, Nanti Meraba…

Semakin banyak orang bertanya kepada geng pasa hukum main emas nie…terutama emas keluaran Public Gold sebab ownernya bukan islam…bila geng jelaskan…ada juga yang x leh terima dll…jadi nak senang geng shere la video nie…supaya mudah anda semua rakan-rakan geng paham dan tahu betul betul dimana halal dan haramnya…jangan terus jatuh hukum…letih orang saja

 

ok jika anda ada sebarang pertanyaan pasal emas…nak labur emas…nak beli emas…dan nak niaga emas…atau apa-2 pasa emas…sms kepada saya sahaja….0134353317….anda boleh call juga..tapi baik anda sms sahaja geng…sebab geng akan hubungi anda…..mari rebut peluang keuntungan 10% dan setahun 20%-40% dengan emas

jadi jangan lupa hubungi geng 013.435.33.17

 

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

Posted in ilmu emas. No Comments »

Harga Emas Pie Mana?

Lama x menulis dalam blog nie…malam 10 terakhir Ramadhan nie geng cari juga ruang untuk menulis artikal atau sedikit coretan pasal emas…tak adalah benda baru sangat..sekadar nak kongsi pendapat dan pandangan dari minda geng .

Yup harga emas sekarang tengah rendah…ramai orang merunggut sebab harga emas rendah berbanding pada tahun 2011..masa 2011 heaven setenggah orang kata…sedap..harga naik..naik..naik…tiba-2 menjelang 2012 puiii harga emas jatuh tergolek..tersembam….habis semua ketat dada …terutama yang masuk skim….habis emas kena lelong oleh arrahnu…disinilah ilmu itu penting…..AKU DAH KATA DAH!!! jangan Join SKIM PELABURAN EMAS..tapi tak dengar..tapi x apalah yang lepas-lepas…dah dah jangan terjebak lagi…yang lepas jadikan panduan supaya x berlaku lagi….ok

baik beralih kepada keadaan sekarang…semalam Jumaat berlaku satu peristiwa yang mengemparkan ekonomi dunia…iaitu BREXIT….apa benda BRexit nie…harap anda dapat google cari dan baca, sebab geng x mampu nak tulis pasal nie…tapi yang boleh geng nyatakan disini disebabkan BRexit…pasaran kewangan dunia dan saham bergegar satu dunia….pergggg gila..gila…disebabkan inilah berita-berita yang mengatakan harga emas akan naik meroket akan bermula minggu hadapan….tapi x la terus terpacak…maksudnya naik sikit sikit…

percayakah anda semua bahawa harga emas sekarang adalah sama dengan harga emas pada bulan sept 2011? x percaya? tengok gambar dibawah

Slide1

Nampak tak?…..cuba lihat graf harga emas disebalah kiri..ia adalah harga emas pada tahun 2011…dimana harga emas pada masa itu adalah USD 1640/oz yakni di Malaysia harga emas (Public Gold) adalah ~RM180/gram manakala pada sebelah kanan pula harga emas sekarang tahun 2016 iaitu USD1315/oz dan diMalaysia adalah RM180/gram juga…

NAMPAK X???? dan harga emas tertinggi adalah USD1900/oz lebih kurang RM210/gram pernah dicatatkan pada tahun 2011….jadi apa yang geng nak sampaikan jika sekarang USD1325/oz dan RM180/gram….bagaimana pula harga emas pada USD1400/oz nanti? dan jika harga emas kembali pada USD1900/oz????berapa gamaknya harga emas pada ketika itu?adakah boleh cecah RM250@RM300@RM500/gram…macam macam boleh berlaku….

oleh itu jangalah kita ambil mudah dengan data ini…seperti yang geng selalu sarankan mulakanlah menyimpan emas, jadikanlah emas sebagai pelindung kekayaan anda. bagaimana nak buat? setiap kali anda dapat keuntungan dari biz ke..dari pelaburan saham dividen…tukarkan kepada emas…lindungi kekayaan anda…jika anda tak tahu nak buat macam mana..anda boleh hubungi geng di 013.435.33.17 wassap pun boleh sms pun boleh..tak perlu call geng sebab geng akan call anda…insyaallah.

Akhir kata, Salam Ramadhan, selamat beramal di 10 malam akhir Ramadhan, mudah-mudahan kita bertemu dengan lailatulqadar insyaallah dan Selamat Hari Raya Aidiladha

 

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

Posted in cerita emas. No Comments »

Apabila sesuatu benda terlalu BERNILAI!!!

 

 

Dilaporkan…..Satu sindiket penyeludupan emas Taiwan telah ditumpaskan di Korea Selatan baru-baru ini oleh kastam negara itu. Mereka telah menemui ketulan emas pada bahagian badan penyeludup. Menurut laporan, emas tersebut dibawa dalam ketulan kecil dan ianya disimpan dalam punggung si penyeludup. Sebanyak 24 ketulan emas telah ditahan pada penyeludup pertama yang berusia 47 tahun ini. Kemudian selepas siasatan seramai 8 lagi orang yang dikatakan adalah rakan kongsi pemuda itu juga ditahan dan sebanyak 270 ketulan emas telah dirampas dari mereka

 

 

perggggg gila kentang….sanggup gila….

ok jika anda ada sebarang pertanyaan pasal emas…nak labur emas…nak beli emas…dan nak niaga emas…atau apa-2 pasa emas…sms kepada saya sahaja….0134353317….anda boleh call juga..tapi baik anda sms sahaja geng…sebab geng akan hubungi anda…..mari rebut peluang keuntungan 10% dan setahun 20%-40% dengan emas

jadi jangan lupa hubungi geng 013.435.33.17

Posted in cerita emas. No Comments »

EMAS memartabatkan MTQA

sumber:-http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/HadiahjongkongRM70_000/Article/index_html

Hadiah jongkong RM70,000

Putrajaya: Johan Majlis Tilawah al-Quran Peringkat Antarabangsa (MTQA) 2013 bakal membawa pulang hadiah jongkong emas seberat 350 gram (g) yang bernilai kira-kira RM70,000 selain wang tunai RM40,000, sijil penghargaan dan hadiah iringan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, pemberian hadiah jongkong emas itu ditaja Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) bagi menggantikan hadiah kereta Proton Preve yang dijanjikan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) selaku penganjur, sebelum ini.    Menurutnya, pemberian jongkong emas itu adalah pertama kali dalam sejarah penganjuran MTQA bertujuan memudahkan pemenang membawa pulang hadiah ke negara mereka.    “Pemberian jongkong emas berkenaan kepada pemenang memudahkan mereka membawa pulang hadiah itu termasuk boleh dimasukkan  dalam poket saja.

“Pada masa sama, kita berbuat demikian selepas mendapati kemungkinan kos pengangkutan dan penghantaran kereta Proton Preve ke negara diwakili juara kategori qari dan qariah MTQA adalah lebih tinggi berbanding nilai hadiah itu,” katanya pada sidang media selepas melancarkan logo dan setem kenangan sempena ulang tahun ke-55 MTQA di Masjid Putra di sini, semalam.     Majlis perasmian MTQA ke-55 akan disempurnakan oleh Timbalan Yang Pertuan Agong merangkap Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V  di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur, malam ini.

 

Majlis penyampaian hadiah dijangka disempurnakan  Yang di-Pertuan Agong Tuanku Al-Haj Abdul Halim Mu’adzam Shah, pada 6 Julai ini.       Dalam pada itu, Jamil berkata, beliau  gembira kerana sehingga kini seramai 76 peserta mewakili 45 negara termasuk Malaysia selaku tuan rumah, Brunei, Indonesia dan Thailand sudah mengesahkan diri untuk menyertai.

 

komen GENG916

ALHMADULILLAH…..akhirnya pertandingan seperti ini telah diangkat martabatnya dengan emas….biarpun berbagai alas an diberi tetapi bagi geng ini adalah satu tanda menunjukkan islam itu diangkat tinggi deperti pertandingan lain…jika sebelum ini bandminton dijanjikan sejongkong emas….kali ini MAJLIS TILAWAH AL_QURAN PERINGKAT ANTARABANGSA pemenang diberi emas 350gram….

dan jika pembaca baca semula cuba teliti betul-2 kenyataan dalam akhbar…cuba pin pointkan kelebihan emas

ok selamat membaca…

 

ok jika anda ada sebarang pertanyaan pasal emas…nak labur emas…nak beli emas…dan nak niaga emas…atau apa-2 pasa emas…sms kepada saya sahaja….0134353317….anda boleh call juga..tapi baik anda sms sahaja geng…sebab geng akan hubungi anda…..mari rebut peluang keuntungan 10% dan setahun 20%-40% dengan emas

jadi jangan lupa hubungi geng 013.435.33.17

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

 

 

 

Aiyaaakkk…sudah mula untung lol..!!!!!!!

ALHAMDULILLAH!!!!!!!!!

UPDATE

ok jika anda ada sebarang pertanyaan pasal emas…nak labur emas…nak beli emas…dan nak niaga emas…atau apa-2 pasa emas…sms kepada saya sahaja….0134353317….anda boleh call juga..tapi baik anda sms sahaja geng…sebab geng akan hubungi anda…..mari rebut peluang keuntungan 10% dan setahun 20%-40% dengan emas

jadi jangan lupa hubungi geng 013.435.33.17

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

Panduan Pelaburan Emas Tahun 2013.(by Jutawanemas)

ini adalah satu artikal yang berguna diambil dari mentor saya dalam pelaburan emas En Syukor Hashim. tiada edit dilakukan…

sumber:- http://jutawanemas.com/v1/pelaburan-emas/panduan-pelaburan-emas-tahun-2013/

 

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua pembaca?

Saya doakan anda semua sihat, ceria dan gembira adanya.

Baiklah, disini saya ingin berkongsi Laporan Panduan Pelaburan Emas Tahun 2013 (Gold Investing Guide 2013)

Laporan ini ditulis di dalam bahasa Inggeris dan sangat membantu jika anda ingin mengetahui hala tuju pelaburan emas untuk tahun 2013 dan seterusnya.

Anda boleh download laporan ini disini:

Klik sini untuk download (klik)

Secara ringkasnya:

1. Majoriti penganalisis daripada bank terkemuka seperti Bank Of America, Goldman Sachs, Barclay Capital, BNB Paribas dan UBS menjangkakan harga emas akan meningkat antara USD1800/Oz ke USD1900/Oz

2. Prestasi harga emas tahun 2012 diterangkan secara panjang lebar (mukasurat 3)

3. Krisis zon Euro dijangka akan menjadi pemangkin kenaikan harga emas

4. Masalah Amerika Syarikat – Beban hutang yang meningkat, cetakan wang dan kadar faedah yang rendah akan mendorong harga emas naik (mukasurat 4)

5. Pembelian emas oleh bank-bank pusat di seluruh dunia akan memainkan peranan di dalam kenaikan harga emas. Ini kerana kebanyakan bank pust di seluruh dunia ingin memperbagaikan rizab mereka selain dari US Dollar yang dilihat tidak stabil.

gold_quotes

Faktor-faktor yang terhampir yang boleh memberikan kesan positif terhadap harga emas adalah:

1. Masalah Geopolitik – Masalah ketidakstabilan politik yang berlaku di Timur Tengah, Iran, Afghanistan, Pakistan, Syria boleh menyebabkan harga minyak naik mendadak. Apabila harga minya naik mendadak, biasanya harga emas turut serta naik.

2. Peningkatan permintaan penghantaran emas fizikal di COMEX (Comodity Futures Exchange) boleh menyebabkan kekurangan bekalan emas fizikal. Ini boleh menyebabkan peningkatan harga emas fizikal.

3. Emas dikenali sebagai aset selamat. Ia mengekalkan nilainya semasa krisis kewangan tahun 2009 dan telah menunjukkan peningkatan harga sehingga tahun 2012. Pada masa ini, pelabur-pelabur menunjukkan keresahan terhadap pasaran bon dan hutang negara. Di dalam kitaran pelaburan, apa yang mungkin berlaku ialah pasaran bon akan jatuh menyebabkan pelabur lari kepada emas dan perak.

gold_quotes2

 

ok…harap anda semua dah download….terima kasih kepada En.Syukor Hashim…beliau juga penulis buku menyingkap rahsia pelaburan emas…

 

 

ok jika anda ada sebarang pertanyaan pasal emas…nak labur emas…nak beli emas…dan nak niaga emas…atau apa-2 pasa emas…sms kepada saya sahaja….0134353317….anda boleh call juga..tapi baik anda sms sahaja geng…sebab geng akan hubungi anda…..mari rebut peluang keuntungan 10% dan setahun 20%-40% dengan emas

jadi jangan lupa hubungi geng 013.435.33.17

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

Bila…..nak….jual

(entry bergambar sahaja…..hehehehehehehehe)

bomoh siam

PROFIT

usop hantu kak limah lagi

jika anda para pembaca masih tak faham…bolehlah hubungi geng…di 013.435.33.17

sms geng dan geng akan hubungi anda…..

p/s….apa dah jadi pada pelabur-pelabur emas maya????….cakap kat mereka kasihannnnnnn

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

Ehhh sekarang tahun 2013 ke..tapi kenapa macam tahun 2010?

sekian lama menyepi….kini kembali….pergg setahun…hehehe

geng minta maaf sebab lama tak update blog…bukan berhabuk dan bersawang sahaja…hampir karat dan reput….tapi Alhamdulillah ilmu masih freshhhhhhhhhh….

ok untuk entri pertama kali untuk tahun 2013…..ehhh kenapa macam tahun 2010 sahaja?….apa yang 2010?….yer la harga emas la apa lagi….yer ke?…betul harga emas sekarang seperti tahun 2010..tarak tipu punya….mari lihat harga semalam

he

 

bagaimana pulak dengan harga hari ini…

he2

 

hari ini macam ada peningkatan sedikit…tapi apa-2 pun kita boleh kata sekarang harga emas sangat rendah….

stock-photo-bull-and-bear-markets-symbols-with-gold-bars-56994562

 

harga beruang tidur….. kenapa? jadi demikian…

902892_4100117721895_250155992_o

ini ada beberapa faktor

1.Tindakan cyprus menjual 13.9 tan rizab emas milik negara nya utk dana suntikan pemulihan ekonomi semasa.

2. Tindakan para pelabur jangka pendek (trader) ekoran Kebimbangan selepas menyaksikan tindakan Goldman Sachs menurunkan paras harga ramalan prestasi PURATA harga emas bagi tahun 2013.

3. Tindakan para pelabur yang menjualkan pegangan ekuiti dalam pelaburan dan membeli Bond sebagai langkah menyelamatkan nilai Dollar dari terus merudum ekoran laporan mengenai sentimen pengguna yang buruk pada 12 april 2013 yang lalu.

jadi jika keadaan diambil kira…..harga boleh jatuh lagi…dan akan naik laju lepas nie…jadi apa patut buat sekarang?…..

kena ambil peluang beli…sebab selepas nie..siapa yg dah beli sekarang…insyaallah…lumayan….jangan lupa harga emas pernah cecah usd1900/oz

dan paling tingg tahun lepas 2012 usd1800/oz……dan sekarang usd1350/oz…..jadi tak mustahil akan naik kembali….sekarang baru bulan 4…ada 8 bulan lagi untuk habis kan 2013….hehehe pejuangan belum selesai…opp silap….proses kaut untung belum selesai…hehehe…jadi jangan lepaskan peluang ini…INGAT!!!!! sejarah akan mematangkan kita…jadi jangan lupa lihat sejarah harga emas….contoh..

HE3

 

jadi fikir-2 kanlah…..tak a fast action…

http://www.publicgold.com.my/referral/PG000706/65171 (untuk lihat harga emas)

ohhh sebelum lupa…ini untuk anda yang memang nak jadi dealer…ada promosi…

he4

 

kelebihannya….hehehe banyak beb..salah satunya adalah untuk kurangkan kerugiaan dan maximakan keuntungan semasa melabur emas…seperti gambar dibawah

spread.s

ok akhir kata dari geng….JOM BORONG!!!!!!!! tak perlu borong di china…..hehehe borong di Malaysia…melalui Public GOLD…..dan geng boleh uruskan….anda sms geng ke 0134353317….insyaallah geng akan call anda..

GENG916

RAKAN EMAS ANDA

Nama-nama syarikat yang tidak diluluskan oleh BNM

Berdasarkan maklumat yang diterima oleh BNM, di bawah ialah senarai syarikat dan laman web yang diketahui yang tidak diberi kuasa atau diluluskan di bawah undang-undang dan peraturan yang berkaitan yang ditadbir oleh BNM

sumberhttp://www.bnm.gov.my/documents/2012/Senarai_nama_entiti_dan_laman_sesawang_n.pdf

No
Name of unauthorised entities/individual
Website
Type
Date Added to Alert List
1
1globalcash
Unlicensed activities
13/07/2012
2
1Gold.com.my
www.1gold.com.my 
Gold investment
13/07/2012
3
Al-Saliha Worlwide Sdn. Bhd.
Unlicensed activities
13/07/2012
4
Amsyiq Gold Enterprise
Gold investment
13/07/2012
5
Arowana Ventures
Unlicensed activities
13/07/2012
6
AU Niaga Sdn. Bhd.
Gold investment
13/07/2012
7
AU79 International
Gold investment
13/07/2012
8
Bumi Klasik Warisan Enterprise
Unlicensed activities
13/07/2012
9
Caesar Gold Sdn Bhd
Gold investment
13/07/2012
10
Cakera Ringgit Sdn. Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
11
Dana Haji Jasman
Unlicensed activities
13/07/2012
12
Degold Empire S/B
Gold investment
13/07/2012
13
DNA Profile Sdn. Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
14
East Cape Mining Corp
Gold investment
13/07/2012
15
Extra Capital Programme
http://extracapitalprogram.com
Forex trading
13/07/2012
16
Ezey Marketing
Unlicensed activities
13/07/2012
17
FE Brands (M) S/B
Unlicensed activities
13/07/2012
18
Flexsy Enterprise & Barrilorne Corp
Gold investment
13/07/2012
19
FNZ Capital Limited
www.intelfx.com
Forex trading
13/07/2012
20
FX Primus
Forex trading
13/07/2012
21
Gain FX Capital S/B
www.gainfxcapital.org
Forex trading
13/07/2012
22
Gan Patt Services
Unlicensed activities
13/07/2012
23
Genneva Malaysia Sdn Bhd
Gold investment
13/07/2012
24
GGF Golden House Sdn Bhd
Gold investment
13/07/2012
25
Global Creation Trading
Unlicensed activities
13/07/2012
26
Global Venture Financing
http://globalventurefinancing.com
Forex trading
13/07/2012
27
Gorgeous Chain Sdn. Bhd.
Forex trading
13/07/2012
28
Great Access Sdn. Bhd.
Unlicensed activities
13/07/2012
29
Hexa Commerce Sdn Bhd
Forex trading
13/07/2012
30
Honest Group Ltd
Unlicensed activities
13/07/2012
31
Iconhill Holding Sdn Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
32
IGC Diamond
Gold investment
13/07/2012
33
Instaforex
Forex trading
13/07/2012
34
Isothree Gold Sdn. Bhd.
Gold investment
13/07/2012
35
Jalatama Management Sdn Bhd
jalatama.com
Gold investment
13/07/2012
36
Jazlaan Enterprise
Unlicensed activities
13/07/2012
37
JM Communications & Technology Sdn Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
38
JMI Global
Unlicensed activities
13/07/2012
39
JTGold
Gold investment
13/07/2012
40
Kris Plus Enterprise
Unlicensed activities
13/07/2012
41
Lestari2U
www.lestari2u.com
Unlicensed activities
13/07/2012
42
Liberty Reserve
www.libertyreserve.com
Forex trading
13/07/2012
43
Life Time Holidays Sdn. Bhd.
Unlicensed activities
13/07/2012
44
LocalAdClick
http://localadclick.net
Unlicensed activities
13/07/2012
45
Mari Wholesale (M) S/B
Unlicensed activities
13/07/2012
46
Mega Dynasty S/B
Gold investment
13/07/2012
47
Megaherbs Bioextreme
Unlicensed activities
13/07/2012
48
One AutoCash
www.clubautocash.com www.1autocash.com
Unlicensed activities
13/07/2012
49
Pageantry Gold Berhad
Gold Investment
13/07/2012
50
Pancar Mayang Sdn Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
51
Pars Pay Sdn. Bhd.
Unlicensed activities
13/07/2012
52
Prestige Dairy Farm
Unlicensed activities
13/07/2012
53
Program 10 Bulan Forex Trading
Forex trading
13/07/2012
54
Program I-Rich
Unlicensed activities
13/07/2012
55
Projek Duit 2012
Forex trading
13/07/2012
Based on information received by BNM, below is the list of known companies and websites which are not authorised nor approved under the relevant laws and regulations administered by BNM:
No
Name of unauthorised entities/individual
Website
Type
Date Added to Alert List
56
Provisio Multimedia
Forex trading
13/07/2012
57
Real Ingenious S/B
www.worldfocus.co
Forex trading
13/07/2012
58
RGCX Trading Corp
http://www.goldrgcx.com/richman8 www.rapidgcx.com
Forex trading
13/07/2012
59
RMMUDAH.COM
Unlicensed activities
13/07/2012
60
Rowther Technologies MSC Sdn Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
61
RS Capital Holdings Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
62
Slimberry Extreme Team
zatslimberry.blogspot.com slimberryxtreme.com
Unlicensed activities
13/07/2012
63
Speedline
www.speedline-inc.com
Forex trading
13/07/2012
64
Sri Perkasa Emas Trading
Gold investment
13/07/2012
65
Suliz Pearl Mines
Unlicensed activities
13/07/2012
66
Swiss Capital Venture
Gold investment
13/07/2012
67
Syarikat GECS Ltd
Forex trading
13/07/2012
68
Syarikat OLTA Capital Management Inc
Forex trading
13/07/2012
69
Syarikat Sri Alam
Unlicensed activities
13/07/2012
70
Tabung Dana Ehsan
Unlicensed activities
13/07/2012
71
Titan Group Sdn. Bhd
Unlicensed activities
13/07/2012
72
TukarGold.net
www.tukargold.net
Gold investment
13/07/2012
73
VC Gold Sdn. Bhd.
Gold investment
13/07/2012
74
Vertical Dragon Sdn. Bhd.
Unlicensed activities
13/07/2012
75
Virgin Gold Mining Corporation
Gold investment
13/07/2012
76
Worldwide Far East Berhad
Gold investment
13/07/2012
77
XOC7
Unlicensed activities
13/07/2012
78
Zeta Capital Management
Unlicensed activities
13/07/2012

Posted in Uncategorized. No Comments »
Get Adobe Flash player